Indikaattorit

Ekonomisti: “Nousukauden mahtava työmarkkinaveto tuntuu lopahtaneen täysin”

Hyvä työllisyyskehitys näyttää pysähtyneen.

Tilastokeskuksen tuoreen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli vuoden 2019 huhtikuussa 28 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömiä oli 220 000, mikä oli 14 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Työllisyysasteen trendi oli 72,4 prosenttia ja työttömyysasteen trendi 6,6 prosenttia. Kausivaihteluista korjattu työllisyys ja työttömyysaste ovat suurin piirtein samalla tasolla kuin vuoden vaihteessa.

Kausitasoitettu työllisyysaste on pysynyt jo joulukuusta lähtien 72,4 prosentissa, eli viiden kuukauden ajan. Kausitasoitettu työttömyysaste on puolestaan pysynyt neljä kuukautta 6,6 prosentissa.

Työllisyysasteen parantuminen ja työttömyysasteen lasku ovat siis pysähtyneet. Työllisyystilanne ei näytä enää parantuvan.

LähiTapiolan yksityistalouden ekonomisti Hannu Nummiaro kommentoi työllisyystilastoja Twitterissä.

“Nousukauden mahtava työmarkkinaveto tuntuu lopahtaneen täysin, työllisyysaste 72,4% ja työttömyysaste 6,6% jämähtäneet vuoden vaihteen tasolle (trendi). Työtä olisi tarjolla paljon enemmän kuin ennen kriisivuosia, kun löytyisi vaan tekijöitä”, Nummiaro toteaa.

Myös Danske Bankin pääekonomisti  Pasi Kuoppamäki kommentoi työllisyyslukuja.

“Työllisyyden kohentuminen näyttää hidastuneen selvästi keväällä ja rakenteellisen työttömyyden raja on kenties saavutettu. Säätytalolle pohdittavaa. Aamun luvuista tosin vaikea uskoa, että valtion työpaikkojen määrä olisi laskenut vuodessa 13%”, Kuoppamäki kirjoittaa Twitterissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös