Yritysuutiset

Scanfil laajentaa Saksaan – Analyytikot: osakkeessa reipas nousuvara

Sopimusvalmistaja Scanfil kertoi ostaneensa saksalaisyhtiön. Scanfilin osakkeen kurssinoteerauksen ja analyytikoiden tavoitehintojen välillä on iso ero.

Sopimusvalmistaja Scanfil allekirjoittanut sopimuksen saksalaisen sopimusvalmistajan HASEC- Elektronik GMBH:n omistajien kanssa yhtiön koko osakekannan ostosta.

Kauppahinta on noin 10,25 miljoonaa euroa. Scanfil rahoittaa kaupan kassavaroillaan sekä suuntaamalla osakeannin HASEC:in omistajille osana kauppahinnan maksua. Osakkeiden osuus kauppahinnasta on 2,2 miljoonaa euroa, joka vastaa 544 554 osaketta Scanfilin osakkeen maaliskuun 2019 keskikurssilla mitattuna. Scanfil tekee suunnatun osakeannin myyjille kaupan lopullisen toteutumisen yhteydessä.

Yrityskaupan toteutuminen on ehdollinen vielä eräille tavanomaisille täytäntöönpanoehdoille sekä vaatii soveltuvan kilpailuviranomaisen hyväksynnän, jonka Scanfil arvioi saatavan vuoden 2019 toisen neljänneksen aikana.  Scanfil julkaisee erillisen tiedotteen kaupan lopullisesta toteutumisesta.

Ostettava liiketoiminta sisällytetään Scanfilin konsernitilinpäätökseen kaupan toteutumisen jälkeen.

Kauppa vahvistaa Scanfilin asemaa Saksan markkinoilla ja laajentaa yrityksen asiakaskuntaa. Vuonna 1991 perustettu HASEC työllistää noin 200 henkilöä, ja sillä on tuotantolaitos Wutha-Farnrodassa lähellä Eisenachia Keski-Saksassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli 37,1 miljoonaa euroa, taseen loppusumma 2018 oli 14,4 miljoonaa euroa, josta oma pääoma oli 7,2 milj. euroa.

Jos kauppa toteutuu, sen odotetaan vaikuttavan positiivisesti Scanfil konsernin myyntiin sekä lievästi positiivinen vaikutus liikevoittoon vuonna 2019.

”Tämä kauppa vauhdittaa Scanfilin kasvustrategiaa tuomalla mukaan uusia merkittäviä asiakkaita ja vahvistamalla markkina-asemaamme Saksassa ja laajemmin Keski-Euroopassa. Vahva paikallinen tehdas, kattavat suunnittelupalvelut sekä globaali tehdas- ja toimittajaverkko, tekevät Scanfilistä ja HASEC:ista houkuttelevan EMS-kumppanin Saksan ja Keski-Euroopan markkinoilla”, toteaa Scanfilin toimitusjohtaja Petteri Jokitalo.

HASEC:lla on paljon Jokikokon mukaan pitkäaikaisia asiakassuhteita, ja sillä on vankka asema ”high mix–low volume” valmistajana ja järjestelmäintegraattorina. Scanfilin Hampurin tehdas täydentää hyvin HASEC:in palvelutarjontaa Saksassa, ja lisäksi Scanfilin globaali tehdasverkosto tulee HASEC:in asiakkaiden ulottuville.

 “Yrityksillämme on samanlainen ideologia ja ydinstrategia. Scanfilin laaja palvelutarjonta ja globaali tehdasverkosto antaa asiakkaillemme vielä enemmän lisäarvoa.  Uskon myös, että työntekijöillemme tarjoutuu uusia ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia osana näin vakiintunutta ja kansainvälistä sopimusvalmistajaa,” kommentoi Marco Zimmerman, HASEC:in toimitusjohtaja.

Kauppahinta vastaa noin 0,3x EV/S-arvostuskerrointa, kertoo Evli aamukatsauksessaan. Scanfilin oma EV/S-kerroin on tällä hetkellä 0,5x.

Evlin mukaan kauppa vahvistaa Scanfilin asemaa Saksassa (yhtiö on aiemmin kertonut aikovansa vahvistaa läsnäoloaan saksankielisessä Keski-Euroopassa) ja laajentaen yhtiön asiakaskuntaa.

Scanfilillä on jo ennestään tehdas Hampurissa, joka täydentää hyvin HASEC:in palvelutarjontaa Saksassa. Evlin näkemyksen mukaan kauppa sopii hyvin Scanfilin strategiaan.

Scanfil saa sekä Evliltä että OP:lta tällä hetkellä ostosuosituksen. Evlin tavoitehinta sopimusvalmistajan osakkeelle on 4,75 euroa, mikä ylittää reippaasti yhtiön tämän hetken 3,87 euron kurssinoteerauksen. OP:n tavoitehinta on vieläkin korkeampi, 5,0 euroa.

Scanfilin tämän vuoden osakekohtaisen tuloksen konsensusennuste on tällä hetkellä 0,44 euroa. Tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on 8,8x.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös