Arvo-osakkeet

Handelsbanken: Teräsyhtiö SSAB on ostopaperi

Pankki antaa yhtiölle edelleen ostosuosituksen.

Teräsyhtiö aloitti alkuvuoden väkevästi. Amerikan liiketoiminta-alueen hintojen nousu siivitti teräsyhtiön tuloskasvun jopa kovia odotuksiakin korkeammaksi.

Teräsyhtiö SSAB:n tammi-maaliskuun liikevaihto ylsi 20 017 miljoonaan kruunuun, kun se vuosi sitten oli 17 388 kruunua. Liikevoitto nousi reippaasti viime vuoden 916 miljoonasta kruunusta 1 674 miljoonaan kruunuun.

Tuloskehitys oli hiuksen hienosti jopa kovia odotuksiakin kovempaa, sillä analyytikot olivat odottaneet 1 635 miljoonan kruunun liiketulosta. Osakekohtainen tulos nousi viime vuoden 0,65 kruunusta 1,24 kruunuun.

SSAB:n vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen liikevoitto nousi SSAB Americas ja SSAB Special Steels -divisioonien vetämänä ja liikevoitto kasvoi myös edellisestä neljänneksestä, jolloin tulosta rasittivat useat suunnitellut huoltoseisokit.

Teräsyhtiön korkeammat kustannukset eivät kuitenkaan välity myyntihintoihin. Tästä syystä Handelsbanken on laskenut SSAB:n Euroopan toimintojen tuottoennusteita. Pankin mukaan automarkkinoiden hiipuminen Euroopassa on saanut myös teräsmarkkinat heikkenemään edelleen.

Silti SSAB näyttää arvostuskertoimien valossa houkuttelevan edulliselta osakkeelta.

”Tarkastimme alaspäin myös SSAB Americasin erittäin positiivista näkymäämme. Revisioitu ennusteemme antaa edelleen houkuttelevan arvostuskertoimen, sillä P/E näillä ennusteilla ensi vuodelle on alle 8”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Pankin mukaan SSAB:n kannattavuus on Euroopan skaalalla alan parhaimmistoa, eikä Handelsbanken usko, että hinnat laskisivat paljonkaan.

”Uskomme käyttökatteen yltävän melko hyvälle tasolle nyt Q2:lla. Q3 tulee olemaan kausiluonteisesti heikompi, ja käyttökate heikkenee. Vaikka hinnoittelulla on negatiivinen vaikutus kaikkiin teräsdivisiooniin, odotamme johdon pysyvän optimistisena bisneksistä ylipäätään ja erityisesti erikoisteräsdivisioonan suhteen.”

Handelsbankenin suositus SSAB:n osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehintaa pankki laski aiemmasta 4,4 eurosta 3,6 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös