Yritysuutiset

SSAB aloitti alkuvuoden väkevästi

Amerikan liiketoiminta-alueen hintojen nousu siivitti teräsyhtiön tuloskasvun jopa kovia odotuksiakin korkeammaksi.

Teräsyhtiö SSAB:n tammi-maaliskuun liikevaihto ylsi 20 017 miljoonaan kruunuun, kun se vuosi sitten oli 17 388 kruunua. Liikevoitto nousi reippaasti viime vuoden 916 miljoonasta kruunusta 1 674 miljoonaan kruunuun.

Tuloskehitys oli hiuksen hienosti jopa kovia odotuksiakin kovempaa, sillä analyytikot olivat odottaneet 1 635 miljoonan kruunun liiketulosta. Osakekohtainen tulos nousi viime vuoden 0,65 kruunusta 1,24 kruunuun.

SSAB:n vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen liikevoitto nousi SSAB Americas ja SSAB Special Steels -divisioonien vetämänä ja liikevoitto kasvoi myös edellisestä neljänneksestä, jolloin tulosta rasittivat useat suunnitellut huoltoseisokit.

SSAB Americas -divisioonan ensimmäisen vuosineljänneksen liikevoitto kasvoi 956 miljoonaan kruunuun viime vuoden 129 miljoonasta kruunusta. Tulosparannus johtui pääasiassa huomattavasti korkeammista myyntihinnoista. Kysyntä jatkui vahvana useimmissa asiakassegmenteissä.

Myös SSAB Special Steels -divisioonassa kysyntä jatkui vahvana useimmissa segmenteissä. Liikevoitto nousi 244 miljoonaa kruunua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna ja oli 678 miljoonaa kruunua. Vakaampi tuotanto vaikutti myönteisesti tulokseen.

SSAB:n mukaan kysyntä Euroopassa oli melko vakaata neljänneksen aikana, mutta raaka-aineiden hinnat nousivat. Neljänneksen aikana SSAB Europe -divisioonan Raahen tehtaan yhdellä masuunilla tehtiin korjaus- ja huoltotöitä. Tästä sekä jonkin verran heikentyneistä myyntikatteista johtuen liikevoitto laski 347 miljoonaan kruunuun viime vuoden 657 miljoonasta kruunusta.

”Kaiken kaikkiaan vuosi 2019 on alkanut positiivisissa merkeissä, kun sekä SSAB Special Steels että SSAB Americas -divisioonat tekivät ensimmäisellä neljänneksellä ennätystuloksen. Edelleen vahvistunut tase luo hyvät edellytykset kehittää yritystä strategisten investointien ja yritysostojen kautta”, SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist toteaa.

Vaikka erikoislujien terästen myynnin kasvu tasaantui hieman neljänneksen aikana, näiden tuotteiden rakenteellinen kasvupotentiaali on Lindqvistin mukaan hyvä.

”Näemme aktiviteetin jatkuvan hyvällä tasolla, erityisesti nuorrutetuissa teräksissä (Q&T) sekä kvarttolevyissä Yhdysvalloissa. Hieman heikentyneet tulevaa talouskehitystä ennakoivat indikaattorit ja autoteollisuuden kysynnän heikentyminen aiheuttavat kuitenkin jonkin verran epävarmuutta teräksen kysynnän kehittymisen suhteen. Kaiken kaikkiaan arvioimme vuoden 2019 toisen neljänneksen näkymien olevan koko konsernille suhteellisen hyvät”, toimitusjohtaja toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös