Yritysuutiset

Ranskalaisyhtiö ostaa konevuokraaja Ramirentin isolla preemiolla

Ramirent konevuokraaja osakekurssi osakkeet sijoittaminen talous

Loxam ja Ramirent ovat tänään allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen.

Sopimuksen mukaan Loxam tekee vapaaehtoisen hallituksen suositteleman julkisen käteisostotarjouksen kaikista Ramirentin liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista, jotka eivät ole Ramirentin tai sen tytäryhtiöiden hallussa. Tällä yritysjärjestelyllä Loxam ja Ramirent aikovat luoda Euroopan johtavan konevuokrausyrityksen.

Ostotarjouksessa Ramirentin osakkeenomistajille tarjotaan 9,0 euron käteisvastike jokaista osaketta kohden, jolloin ostotarjouksen mukainen Ramirentin osakkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 970 miljoonaa euroa.

Ramirentin hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella Ramirentin osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Loxamin tarjous on 65,4 prosenttia verrattuna Ramirentin osakkeen päätöskurssiin Helsingin pörssissä 7.6.2019 eli viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen ostotarjouksen julkistamista sekä 56,0 prosenttia verrattuna kaupankäyntimäärillä painotettuun Ramirentin osakkeen keskikurssiin ostotarjouksen julkistamispäivää edeltävällä 3 kuukauden ajanjaksolla.

Vuonna 1967 perustettu Loxam on Euroopan suurin toimija konevuokrausmarkkinoilla erityisesti rakentamisen, teollisuuden, julkisten töiden, palveluiden ja tapahtumien sektoreilla 1 483 miljoonan euron liikevaihdolla ja 501 miljoonan euron käyttökatteella vuonna 2018.

2000-luvun alussa Loxam aloitti kansainvälisen laajentumisensa yrityskaupoilla ja avaamalla uusia konevuokraamoja. Loxamin palveluksessa on arviolta 8 000 työntekijää ja sillä on 766 konevuokraamon verkosto yli 13 maassa Euroopassa sekä Lähi-Idässä, Brasiliassa, Kolumbiassa ja Marokossa.

Ramirentin yritysosto tuo Loxamille mahdollisuuden luoda johtavan läsnäolon useilla kiinnostavilla markkinoilla Pohjoismaiden ja Itä-Euroopan alueella ja siten muokata uudelleen eurooppalaista teollista markkinaa, luoden Euroopan kattavan johtavan konevuokrausalan toimijan.

Loxamin ja Ramirentin yhdistyminen luo eurooppalaisen konevuokraustoimijan, jonka yhteenlaskettu liikevaihto olisi 2,2 miljardia euroa ja jolla olisi Euroopan laajin konevuokraamojen verkosto sekä monipuolisin kalusto. Uusi yhtiö tulee nousemaan myös kansainvälisesti yhdeksi johtavista konevuokraajista.

”Loxamin tarjous luo yleiseurooppalaisen konevuokraamoyrityksen laajalla palvelutarjonnalla, hyvin diversifioidulla liiketoimintamallilla sekä alustan tulevaisuuden kasvulle, joka palvelee sekä asiakkaiden tarpeita että työntekijöiden kehitystä. Lisäksi, Loxamin tarjoama hinta tarjoaa houkuttelevan käteispreemion osakkeenomistajillemme. Yritysostojen ja yritysintegrointien historialla uskon, että Loxam tarjoaa Ramirentille hyvän kodin”, Ramirent hallituksen puheenjohtaja Ulf Lundahl kommentoi ostotarjousta.

Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka kertoo, että viimeisten kolmen vuoden aikana Ramirent on kaksinkertaistanut osakekohtaisen tuloksen, sekä vahvistanut onnistuneesti johtavaa markkina-asemaansa Pohjoismaissa ja Itä-Euroopassa.

”Loxamin tarjous, johon sisältyy huomattava preemio nykyiseen osakekurssiin nähden, vahvistaa sen, että heillä on vahva usko Ramirentin mahdollisuuksiin luoda arvoa myös tulevaisuudessa”, Kolunsarka toteaa.

”Ramirent on johtavassa asemassa kaikilla sen markkinoilla Pohjoismaissa, keskisessä Itä-Euroopassa sekä Baltian maissa, mikä tarjoaa sille ihanteellisen aseman kasvaa konevuokrauksessa ja siihen liittyvissä palveluissa. Loxamilla on pitkäaikaista näyttöä vahvasta kasvusta, minkä vuoksi olen vakuuttunut, että Ramirentilla on Loxamin omistuksessa hyvät edellytykset kiihdyttää kasvuaan ja kehitystä, sekä tuoda Loxamin kansainväliseen kattavuuteen tärkeän pohjoismaisen ja itä-eurooppalaisen ulottuvuuden.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös