Käänneyhtiöt

Kyberturva-alan yhtiö Nixu nosteessa pörssissä

Kyberturvallisuusyhtiön osakekurssi on ollut kuluvan vuoden aikana kovassa nosteessa. Vuoden alusta osakekurssi on kivunnut jo 57 prosenttia.

Tänään yhtiö kertoi allekirjoittaneensa laajennetun sopimuksen kyberturvakumppanuudesta globaalisti toimivan teollisuusalan asiakkaansa kanssa. Nyt solmitun sopimuksen kokonaisarvo on noin 2,1 miljoonaa euroa vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kyberturvakumppanuussopimus sisältää laajan valikoiman Nixun kyberturvapalveluita neuvonantopalveluista ja henkilöstön tietoisuuden kasvattamisesta eettiseen hakkerointiin sekä digitaalisten identiteettien hallintaan. Toiminnan tarkoituksena on kasvattaa asiakkaan sietoisuutta kyberhyökkäyksiä kohtaan sekä IT ja tehdasympäristöissä.

”Strateginen tavoitteemme on olla asiakkaillemme luotettava, kokonaisvaltainen kyberturvakumppani. Olen erittäin iloinen, että tarjoamamme vastaa asiakkaidemme tarpeeseen. Viimeisen vuoden aikana Nixu on saavuttanut kokoluokan, jossa voimme sopia laajoista kokonaisuuksista, joita toimitamme palveluna”, Nixun toimitusjohtaja Petri Kairinen kommentoi.

Yhtiön mukaan kyberturvallisuusalan keskeisiä, kasvua tukevia ilmiöitä ovat: yhteiskunnan digitalisoituminen, pilvipalveluiden ja langattomien yhteyksien lisääntyminen, kyberrikollisuuden kasvu ja lainsäädännön kehittyminen.

Markkinatutkimusyhtiö Gartnerin arvion mukaan palveluista ja tuotteista koostuvan kyberturvamarkkinan globaali koko oli vuonna 2018 yli 114 miljardia dollaria, mikä on 12,4 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Gartner ennustaa kyberturvamarkkinoiden kasvavan 8,7 prosenttia vuonna 2019, aina 124 miljardiin dollariin.

Nixu-konsernin vuoden 2018 liikevaihto nousi 40 miljoonaan euroon edellisvuoden 32 miljoonasta eurosta, joten liikevaihto oli 24 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Merkittävin konsernin liikevaihdon kasvuun vaikuttava tekijä oli vahva 17 prosentin orgaaninen kasvu. Lisäksi vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden kasvua tukivat aiemmin toteutetut yrityskaupat.

Petri Kairisen mukaan taloudellisesti viime vuosi oli kuitenkin pettymys käyttökatteen jäätyä niukasti miinukselle. Oikaistu liiketulos oli miinuksella 1,1 miljoonaa euroa viime vuonna.

”Nixun kasvustrategiaan kuuluu voimakkaan kasvun hakeminen tarvittaessa kannattavuuden kustannuksella. Lähtökohtanamme on kuitenkin säilyttää käyttökate positiivisena”, Kairinen totesi viime helmikuussa.

Analyysitalo Inderes odottaa Nixun viime vuoden -0,18 euron tappiollisen osakekohtaisen tuloksen nousevan tänä vuonna 0,13 euroon ja ensi vuonna jo 0,32 euroon.

Tilinpäätöstiedotteessaan Nixu kertoi olevansa kasvustrategiassaan vaiheessa, jossa yhtiö näkee perusteltuna hakea voimakasta kasvua nopeasti kehittyvässä kyberturvamarkkinassa kannattavuuden kustannuksella.

Yhtiön keskipitkän aikavälin tavoitteena on yli 15 prosentin vuotuinen liikevaihdon kasvu ja yli 10 prosentin käyttökatetaso. Yhtiöllä on käynnissä merkittäviä investointeja useisiin kehitys-, myynti- ja kansainvälistymishankkeisiin kasvustrategian toteuttamiseksi.

Nixu odottaa vuoden 2019 voimakkaan orgaanisen kasvun johdosta liikevaihdon kasvavan yli 20 prosenttia edellisestä tilikaudesta. Koko vuoden käyttökatteen se arvioi paranevan merkittävästi edellisestä tilikaudesta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös