Uutiset

Sijoitusstrategi: Kauppahuolet eivät ratkea hetkessä

Viikonloppuna G20-maiden kokouksessa saatu kauppasodan aselepo pitää silti sijoittajat varpaillaan.

Epävarmuus maailmantalouden suunnasta on kasvanut, koska yritysten luottamus on jatkanut heikentymistään, arvioi Nordean päästrategi Antti Saari pankin viikkokatsauksessa.

”Euroalueen haparoivan elpymisen vastapainoksi maailman talousmoottori Yhdysvallat on alkanut yskähdellä. Lisäksi Kiinan näkymiin liittyy yhä merkittävää epävarmuutta, vaikka pahin hidastuminen näyttäisi sielläkin olevan takanapäin”, Saari toteaa.

Kokonaisuutena riskit odotuksia heikommasta talouskehityksestä jylläävät siis yhä. Saaren mukaan kasaantuvat taloushuolet eivät ole kuitenkaan painaneet osakemarkkinoita kokonaisuutena, vaikka pitkät korot ovat laskeneet.

Monet sijoittajat pitävät tätä haasteena, mutta todellisuus on Saaren mukaan hieman monisyisempi.

”Vaikka markkinat kokonaisuutena ovat nousseet hurjaa kyytiä, lyhyen tähtäimen kasvulle herkimpien, niin sanottujen arvoyhtiöiden, arvostuskertoimet ovat olleet melko varovaisia. Toisin sanoen osakemarkkinoiden sisällä – aivan kuten korkomarkkinoidenkin sisällä – sijoittajat ovat varautuneet vaisuun kasvuun.”

Yhdysvallat ja Kiina pääsivät lauantaina väliaikaiseen sopuun kauppasodassa suurimpien teollisuusmaiden G20-ryhmän kokouksessa Japanin Osakassa. Presidentit Donald Trump ja Xi Jinping sopivat aloittaa uudelleen maiden kahdenkeskiset kauppaneuvottelut.

Saaren mukaan tuulen suunta erityisesti Yhdysvaltain presidentin Twitter-tilillä voi kuitenkin muuttua nopeastikin – jopa saman päivän sisällä.

”Siksi sijoittajan kannattaa purjehtia ristiaallokossa varoen ja välttää suurten riskien ottamista. Samalla on kuitenkin hyvä muistaa, että parhaat sijoitustuotot tehdään usein huolien keskellä.”

Nordea suosittelee osakkeille tällä hetkellä peruspainoa.

”Riskisimmät yrityslainat voivat yhä pärjätä miinuskorkoisia valtionlainoja paremmin, jos talouskasvu jatkuu ja korot pysyvät matalina. Siksi suosimme pientä riskinottoa joukkolainasalkussa”, Saari toteaa.

Nordea suosittelee nyt ylipainoa kotimaisille osakemarkkinoille. Pankin mukaan tulosnäkymät ja arvostus ovat houkuttelevammat kuin muualla. Samalla myös kevään osinkotuotot ovat korkeammat kuin pitkään aikaan.

Euroopan ja Kiinan taloushuolet painavat kuitenkin Suomeakin, mutta toisaalta edullinen arvostus antaa tukea, Nordea uskoo.

Japaniin pankki suosittelee alipainoa, sillä maan tulosnäkymät ovat vaisut ja jenin heilunta painaa eurosijoittajan tuottomahdollisuuksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös