Yritysuutiset

YIT:n yhteisyritykselle merkittävä kiinteistökauppa

Nordean mukaan YIT on hyvissä asemissa ulkomaisten sijoittajien kiinteistöprojektien kehittäjänä.

YIT:n ja HGR Property Partnersin yhteisyritys Regenero on sopinut kolmen kiinteistön myymisestä kansainväliselle sijoittajalle.

Sopimus koskee Fortumin entistä pääkonttoria eli Accountor Toweria, Keilalampea ja Keilaniemenrannan paviljonkeja Espoossa. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Kohdekohtaiset kaupat toteutetaan vaiheittain rakennustöiden valmistuessa. Accountor Towerin on määrä valmistua ja siirtyä uudelle omistajalle joulukuussa 2019. Keilalampi ja Keilaniemenrannan paviljonkien valmistuminen ajoittuu loppuvuoteen 2020, jolloin myös niiden lopulliset kaupat toteutetaan.

”Kyseessä on moniosaisen hankkeemme ensimmäinen etappi, josta olemme ylpeitä. Kiitämme kaupunkia hyvästä yhteistyöstä ja päävuokralaistamme Accountoria loistavan hankkeen aikaansaamisesta”, sanoo HGR Property Partnersin toimitusjohtaja Kari Helin.

”Regeneron hankkeen myötä Keilaniemenranta kehittyy erittäin voimakkaasti, ja monipuolista kaupunkiympäristöä rakentuu erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien läheisyyteen. Kiertotalouden periaatteiden mukaisesti olemme myös korjanneet olemassa olevaa rakennuskantaa vastaamaan viimeisimpiä vaatimuksia”, kertoo YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen.

YIT:n ja HGR Property Partnersin yhteisyritys Regenero perustettiin vuonna 2016, ja se keskittyy toteuttamaan suuria toimistokiinteistökehityshankkeita, joissa YIT ja HGR voivat keskittyä omiin vahvuuksiinsa. Yhteisyrityksen toimintamalliin kuuluu, että YIT toteuttaa hankkeen rakennustyöt.

Vaikka YIT ei kertonut kiinteistökaupan kauppahintaa, arvioi Nordea aamukatsauksessaan myyntihinnan nousevan 150 miljoonaan euroon. Nordea uskoo, että YIT:n yhteisyritys kirjaa myynnille vajaan 50 miljoonan euron voitot, josta YIT:lle kuuluu puolet.

Nordea arvioi, että YIT tulee kirjaamaan kiinteistökaupoista 15 miljoonan euron voitot tämän vuoden viimeiselle vuosineljännekselle ja loput 10 miljoonaa euroa ensi vuodelle.

Kaupan voitto on YIT:lle merkittävä, sillä Nordean liikevoittoennusteet rakennusliikkeelle vuosille 2019 – 2020 ovat noin 170 miljoonaa euroa.

”Mielestämme uutinen on YIT:lle myönteinen, ja yhtiö vaikuttaa olevan hyvissä asemissa ulkomaisten sijoittajien kiinteistöprojektien kehittäjänä”, Nordea toteaa.

Nordean suositus YIT:n osakkeelle on pidä.

Analyytikot ovat rukanneet YIT:n osakkeen tavoitehintoja reippaasti alaspäin viimeisten kuukausien aikana. Vielä huhtikuun loppupuoliskolla osakkeen keskimääräinen tavoitehinta oli 7,75 euroa, nyt se on enää 5,45 euroa.

Kommentoi
Ylös
>