Oma talous

Suomen Yrittäjien tutkimus: Puolet yksinyrittäjistä tienaa alle 2000 euroa

Yksinyrittäjistä peräti 48 prosenttia kerto ansaitsevansa alle 2 000 euroa kuukaudessa, kertoo Suomen Yrittäjien teettämä kyselytutkimus.

Kyselyyn osallistui kaikkiaan lähes 1 900 yksinyrittäjää.

Yksinyrittäjien ansiot ovat selvästi palkansaajien tyypillisiä ansioita alhaisemmat, sillä Tilastokeskuksen mukaan kaikkien palkansaajien keskiansio oli viime vuoden syyskuun lopussa 3470 euroa.

Silti yksinyrittäjät tekevät paljon töitä. Kyselyn mukaan noin joka neljäs yksinyrittäjä kertoi tekevänsä töitä keskimäärin yli 50 tuntia viikossa. Vain joka viides vastanneista ilmoitti lomailevansa vuosittain kuukauden tai yli kuukauden.

Myös perhevapaiden suhteen yksinyrittäjien tilanne poikkeaa palkansaajista, sillä yksinyrittäjinä toimivista äideistä joka viides ilmoitti jättäneensä perhevapaat kokonaan käyttämättä. Isistä puolestaan alle puolet oli (47 prosenttia) oli ollut isyysvapaalla, mutta vain kolme prosenttia kertoi olleensa hoitovapaalla.

Yksinyrittämisen suosio on kasvanut viime vuosina. Kun vielä vuosituhannen alussa yksinyrittäjiä oli Tilastokeskuksen mukaan 123 000 henkeä, oli viime vuonna yksinyrittäjiä jo 182 000.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös