Kasvuosakkeet

Analyytikko: Ohjelmistoyhtiö Digia on arvostuskertoimiltaan houkutteleva

Inderesin analyytikko odottaa Digian kasvun jatkuvan jo seitsemännen vuosineljänneksen verran peräkkäin.

Digian osakkeen arvostus on jälleen muuttunut houkuttelevaksi, arvioi Inderesin analyytikko Joni Grönqvist.

Digia toimittaa ict-ratkaisuja ja -palveluja eri toimialoille, joista keskeisiä ovat finanssipalvelut, julkishallinto, SOTE, kauppa, palvelut, teollisuus sekä energia.

”Maltillisilla tulosennusteillamme tavoitehintaamme vastaavat P/E-kertoimet vuosille 2019-2020 ovat 14x ja 11x ja keskimäärin 21 % alle verrokkien. Nykyinen 13x P/E-luku (2019e) yhdistettynä lähivuosien ennustettuun noin 15 %:n tuloskasvuun, 3-5 %:n osinkotuottoon ja arvostuskertoimien nousuvaraan tarjoavat jälleen riskeihin nähden houkuttelevan tuotto-odotuksen, Grönqvist toteaa Inderesin artikkelissaan.

Lisäksi Digian vahva rahavirta antaa analyytikon mukaan hyvät edellytykset suhteellisen korkeaan voitonjakoon. Jos uusia yrityskauppoja ei tule ennen kevättä, on Inderesin ennusteita korkeampi osinkokin mahdollinen.

Grönqvistin mukaan Digia onnistui toisella vuosineljänneksellä hyvin rekrytoinneissa, mikä tukee myös orgaanisen kasvun jatkumista seuraavan yhdeksän kuukauden aikana. Digialla on vielä selkeästi varaa parantaa liikevaihtoaan myös käyttöasteiden tehostumisen kautta, Grönqvist uskoo.

Digialla on Inderes-analyytikon mukaan edelleen potentiaalia parantaa kannattavuutta.

Inderesin näkemyksen mukaan Digian osakkeen tärkein ajuri lyhyellä tähtäimellä on kannattavuuden paraneminen, jossa suurimmat ajurit ovat parantunut projektinhallinta ja laskutusasteet. Projektinhallinta on myös edelleen kannattavuuden suurin riski.

”Odotamme ennen Q3-liiktetoimintakatsausta Digian liikevaihdon kasvavan 18 % yrityskauppojen (10 %-yksikköä) tukemana ja liikevoiton nousevan 10,3 MEUR:oon (2018: 6,5 MEUR) vastaten 7,8 %:n liikevoittomarginaalia (2018: 6,5 %) vuonna 2019. Arviomme mukaan yhtiöllä on lähivuosina edellytykset noin 15 %:n vuotuiseen tuloskasvuun (2019e tasoon nähden) perustuen hieman IT-markkinaa nopeampaan kasvuun, yrityskauppoihin ja paranevaan tehokkuuteen”, Grönqvist toteaa.

Inderes nosti Digian osakkeen suosituksen lisää-tasolle aiemmalta vähennä-tasolta. Ennallaan olevien ennusteiden vuoksi Inderes toistaa osakkeen 4,0 euron tavoitehinnan. Inderes ennustaa Digian oikaistun osakekohtaisen tuloksen nousevan tänä vuonna 0,29 euroon viime vuoden 0,18 eurosta ja 0,35 euroon ensi vuonna.

Digian kahden analyytikon ensi vuoden keskimääräisellä tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on maltillinen, vain 11,1x.

Digia julkaisee kolmannen vuosineljänneksen tulosraportin 31.10. torstaina.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös