Kasvuosakkeet

Tämä kierrätysratkaisujen kasvuyritys saa ostosuosituksen Handelsbankenilta

Tulevien vuosien maailman valtava väestönkasvu on mahdollisuus norjalaiselle Tomra Systems -yhtiölle.

Tomra Systems on norjalainen kierrätysratkaisuihin erikoistunut Oslon pörssissä noteerattu yhtiö. Se tarjoaa älykkäitä ratkaisuja raaka-aineiden käytön optimoimiseksi. Tomran laitteiden avulla raaka-aineita voidaan hankkia, käyttää, kerätä takaisin, kierrättää ja käyttää uudestaan. Yhtiö on toiminut alalla jo yli 40 vuotta.

Tomra luottaa siihen, että maailman kasvava väkiluku ja resurssien vähentyminen ovat sen mahdollisuuksia. Maailman väkiluku kasvaa 30 prosenttia seuraavan 40 vuoden aikana, yhtiö kertoo omilla nettisivuillaan. Joka vuosi keskiluokkaan nousee 70 miljoonaa ihmistä, joten yhtiön mukaan maailman luonnonvaroihin kohdistuu ennennäkemätön paine.

Kehittyvä kasvu voidaan Tomran mielestä turvata ainoastaan käyttämällä raaka-aineita tehokkaammin. 40 vuoden kuluttua on pystyttävä ruokkimaan 30 prosenttia enemmän ihmisiä, mutta viljelysmaata on parhaassakin tapauksessa käytettävissä vain nykyinen määrä.

Handelsbankenin mielestä Tomra on kierrätystaloutta tukevien ratkaisujensa ansiosta yksi jännittävimmistä yhtiöistä vastuullisuuden näkökulmasta.

”Yhtiön mielestä Collecting Solutionsille on odotettavissa elpymisvaraa tulevina vuosina. Myös Sorting Solutions hyötyy positiivisesta markkinavireestä. Segmentti saa tukea kierrätystrendistä, kun yhä useammassa maassa lajitellaan jätteitä Kiinan viime vuonna asettaman jätteiden tuontikiellon astuttua voimaan”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Tomra avasi toukokuussa Ruotsin Motalaan Euroopan suurimman ja nykyaikaisimman muovijätekierrätyskeskuksen, jonka kapasiteetti on 120 000 tonnia vuodessa.

Handelsbankenin mukaan tämä tarkoittaa, että Ruotsin ei tarvitse enää viedä muovijätteitään muualle. Tomran lajittelusensorit ovat tärkeä osa tätä prosessia, ja pankki uskoo muiden maiden seuraavan Ruotsin esimerkkiä.

Se puolestaan avaa lisää mielenkiintoisia mahdollisuuksia Tomralle, Handelsbanken uskoo. Pankki ei ole tehnyt muutoksia Tomran ennusteisiin ennen tulosraporttia.

Yhtiön osakkeen arvostus on kuitenkin edelleen vaativalla tasolla, vaikka osake on tullut alas reippaasti neljän viime kuukauden aikana. Kuluvan vuoden konsensusennusteilla laskettu P/E-kerroin on peräti yli 45x ja ensi vuoden ennusteillakin vielä lähes 40x. Tasepohjainen P/B-kerroin on 6,3x.

Analyytikot uskovat kierrätysyhtiön tuloskasvuun. Konsensusodotus osakekohtaiselle tulokselle tälle vuodelle on 5,2 kruunua, kun viime vuoden toteuma oli 5,0 kruunua. Ensi vuodelle odotetaan 5,9 kruunun osakekohtaista tulosta.

Silti Handelsbanken näkee Tomran arvostuksen houkuttelevana tasona sijoittaa pitkän aikavälin positiiviseen näkymään.

Handelsbankenin suositus norjalaisyhtiön osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 255 norjan kruunua.

Kommentoi
Ylös
>