Talouden trendit

Ranskalaiset ja italialaiset innostuivat Suomen matkailusta todenteolla

Lappi Levi matkailu tunturi maisemat Suomi talvi
Kittilän Levi.

Ranskalaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa kasvoivat peräti 46 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät Suomen majoitusliikkeissä 5,6 prosenttia viime vuodesta ja heille tilastoitiin 1,24 miljoonaa yöpymisvuorokautta lokakuussa 2019. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät edellisvuodesta 12,2 prosenttia ja ulkomaalaisille yöpymisiä tilastoitiin 0,43 miljoonaa.

Kaikkiaan yöpymisiä oli yhteensä 1,67 miljoonaa, mikä oli 7,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Tärkeimmistä Suomeen suuntautuvista matkailijamaista määrällisesti eniten lisääntyivät ranskalaisten yöpymiset, jotka lisääntyivät 4 000 yöllä. Tämä oli 46,1 prosenttia edellisvuotta enemmän. Suurin vähennys koettiin yhdysvaltalaisten yöpymisissä, jotka vähenivät 1 200 yöllä. Heidän yöpymisiään oli 5,5 prosenttia vähemmän kuin lokakuussa 2018.

Tilastokeskuksen mukaan suurin ulkomaalaisten ryhmä olivat venäläiset 46 000 yöpymisellään. Toiseksi suurimpana olivat ruotsalaiset 37 300 yöpymisellä. Kolmantena olivat saksalaiset 34 800 yöpymisellä ja neljäntenä kiinalaiset 23 200 yöpymisellä. Sijalla 5. olivat britit (22 300 yötä), sijalla 6. virolaiset (20 500 yötä), sijalla 7. yhdysvaltalaiset (19 600 yötä) ja sijalla 8. japanilaiset (18 100 yötä).

Maakunnittain tarkasteltuna yöpymiset lisääntyivät suhteellisesti eniten Varsinais-Suomessa, 21,4 prosenttia ja toiseksi eniten Etelä-Karjalassa, 13,3 prosenttia. Sitä vastoin yöpymisten kokonaismäärä väheni suhteellisesti eniten Keski-Pohjanmaalla, 16,1 prosenttia ja toiseksi eniten yöpymiset vähenivät Ahvenanmaalla, 14,2 prosenttia.

Uudenmaan majoitusliikkeissä kirjattiin kaikkiaan 259 000 ulkomaisten matkailijoiden yöpymistä ja Lapin majoitusliikkeissä 35 000 yöpymisvuorokautta. Uudellamaalla ulkomaiset yöpymiset lisääntyivät 13,5 prosenttia ja Lapissa ne lisääntyivät 2,6 prosenttia vuoden takaisesta. Uudenmaan osuus kaikista ulkomaisista yöpymisistä oli 60 prosenttia ja Lapin 8 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös