Kumppaniblogit

10 keinoa säästää vaatekuluissa ja pukeutua ekologisesti

Ajaton vaatetyyli säästää rahaa ja mahdollistaa ekologisten vaatteiden hankkimisen.

 1. Tunne tyylisi. Tyylisi on ne vaatteet, joita todella käytät. Kun ostat uusia vaatteita, osta mahdollisimman samanlaisia, kuin ne joita jo käytät.
 2. Osta mieluiten kestäviksi havaitsemiesi merkkien vaatteita. Pysy tutuissa värisävyissä ja vaatemalleissa. Ennakoi tulevan kauden vaatetarpeet.
 3. Jos haluat löytää uusia vaatemerkkejä, varaa aikaa etsimiseen ja vaatteiden kokeiluun.
 4. Osta vaatteita, jotka on helppo pestä. Jätä erikoispesua vaativat arkivaatteet kaupan hyllylle. Et luultavasti jaksa pestä niitä ohjeiden mukaan ja vaate voi vahingoittua.
 5. Pese vaatteet ohjeiden mukaan. Pese vaate vasta kun on tarve. Kokeile pesukoneen hellävaraisia pesuohjelmia. Joskus vaatteen tuuletus voi riittää.
 6. Opettele tuntemaan laatu. Laadukas vaate on ryhdikäs ja napakka. Ompeleet ovat siistit eikä lankoja repsota. Yksityiskohdat, kuten vetoketjut ja kirjailut, on ommeltu huolellisesti. Vertaile vaatteita keskenään.
 7. Säästäjän paras vaatetyyli on yksinkertainen ja ajaton. Voit käyttää samat vaatteet loppuun asti. Selkeä vaatetyyli säästää myös aikaa.
 8. Vaatteen hinta tai merkki ei takaa laatua. Laadukkaita vaatteita myydään eri hintaluokissa.
 9. Kun tiedät tyylisi, voit säästää ostamalla vaatteita nettikirppiksiltä. Laadukkaita käytettyjä vaateita myydään sekä naisille että miehille.
 10. Kun tiedät tyylisi, voit halutessasi ostaa ekologisesti tuotettuja vaatteita. Arvokas vaate ei mene hukkaan, kun se sopii osaksi tyyliäsi.

Tämä teksti on tiivistelmä. Lue laajempi kirjoitus Näin luot arkityylin, jolla saat vaatteet kestämään ja säästät rahaa Katariinan säästövinkit -blogista.

1 kommentti

1 kommentti

 1. Bernstein

  21.11.2019 at 17:49

  11. Unohda noi trendijutut ja omaksu tyyliksesi minimalistinen pragmaattisuus. Näin se menee:

  12. Älä maksa mistään kuteesta viittäkymppiä enempää.

  13. Kierrätyskaupoista löydät kuranttia kamaa alle parillakympillä. Lisäksi ei tarvitse huuhailla hehtaarihalleissa, vaan kaiken tarjolla olevan näkee yhdellä silmäyksellä.

  14. Älä liho. Silloin vanhojentansseissa tai riparin konfirmaatiossa käyttämäsi puku sopii hyvin vielä omissa häissäsi. Tai kaverin häissä tai mummon hautajaisissa. Kuin myös niissä pakollisissa työperäisissä pönötyssulkeisissa, joita et onnistunut välttämään.

  15. Älä mene muodin mukaan vaan luo itse se muoti, johon muottiin(kahdella teellä) pakotat muut ahtautumaan. Muoti ja trendithän ovat sosiaalipsykologian kannalta mentaaliseen muottiin ahtamista ja ahtautumisa, suomeksi laumasieluisuutta.

  16. Yritä vaikuttaa somessa ja essonbaareissa siihen, että tasa-arvosta miesten ja naisten pukeutumisessa alettaisiin edes keskustella. Miehille sallitaan vain yksi vaatemalli ja se on pingviinipuku hirttosilmukalla,kun taas naiset ovat vapauttaneet itsensä yhden vaatekerran ikeestä.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös