Kasvuosakkeet

Analyytikko: Kemira alehinnoissa verrokkeihin nähden, osakkeessa maltillista nousuvaraa

Kemira OMXH pörssi osake sijoittaminen

Kemiran investoinnit pitävät tuloksen nousukäyrällä, arvioi Inderesin analyytikko.

Kemiran osake on ollut kovassa vedossa viime aikoina. Vuoden aikana osakekurssi on noussut yli 38 prosenttia, kun Helsingin pörssissä nousu on jäänyt alle seitsemään prosenttiin.

Kemira on ollut tänä vuonna kovassa tuloskunnossa.

Yhtiön heinä-syyskuun operatiivinen käyttökate oli odotettua kovempi, ja se nousi 118 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 89 miljoonasta eurosta. Analyytikot odottivat konsensusennusteen mukaan 110 miljoonan euron katetta. Operatiivinen liikevoitto nousi 71 miljoonaan euroon viime vuoden 50 miljoonasta eurosta, kun analyytikot odottivat alle 64 miljoonan operatiivista liiketulosta. .

Kemiran Investointien ylösajo tukee tuloskasvua vuonna 2020, arvioi Inderesin analyytikko Petri Gostowski analyysitalon yhtiöraportissa.

”Kiinan AKD-vahalaitoksen ja Alankomaiden CEOR-kapasiteetin ylösajot ovat käsityksemme mukaan edenneet noin odotuksien mukaisesti Q4:llä, jolloin niiden tulosvaikutus on kuitenkin lievästi negatiivinen ylösajovaiheen tavanomaista luonnetta heijastellen (ts. kulut kasvavat ennen liikevaihtoa)”, Gostowski toteaa.

Inderes odottaa vuonna 2020 Kemiran liikevaihdon kasvavan kolme prosenttia, mikä riittää pitämään tuloksen loivalla nousukäyrällä. Inderes odottaa Gostowskin mukaan Kemiran vuoden 2020 oikaistun käyttökatteen kasvavan 430 miljoonaan euroon.

Kemiran markkinatilanteessa on Gostowskin mukaan ”pientä pehmeyttä” lyhyellä aikavälillä.

”Käsityksemme mukaan Kemiran markkinatilanne on ollut lyhyellä tähtäimellä Q4:llä kokonaisuutena hyvä, vaikkakin tietyillä alueilla kysyntänäkymä on ollut hieman alkuvuotta pehmeämpi. Pulp & Paperissa Q3:n yhteydessä esiin nostettua pientä pehmeyttä paperi- ja kartonkimarkkinoilla on näkynyt myös sellupuolen volyymeissa, mutta arviomme mukaan tämä on pääosin tavanomaista vuoden lopun ja varastotasojen muutosten aiheuttamaa vaihtelua.”

Kemiran lyhyen tähtäimen volyymien lievä lasku ei nosta huolia ensi vuoden volyyminäkymissä. Analyytikon mukana nykyisellä öljyn hintatasolla ei ole syytä odottaa pidempikestoista aktiviteettitason laskua ja siten myös Oil & Gasin –liiketoiminnan volyyminäkymät ensi vuodelle ovat suhteellisen vakaat.

Sen sijaan vedenkäsittelyliiketoiminnassa kehitys on ollut edelleen vahvaa ja hintojenkorotuksien vaikutus tukee liiketoiminnan kehitystä yhä lyhyellä tähtäimellä, Gostowski toteaa.

Kemiran osakkeessa on maltillista nousuvaraa ensi vuoden arvostuskertoimien perusteella.

”Kemira hinnoitellaan vuosien 2019-2020 ennusteillamme P/E-kertoimilla 16x sekä 14 x ja vastaavat EV/EBITDAkertoimet ovat 7x. Arvostuskertoimet ovat alle Kemiralle historiallisesti hyväksyttyjen tasojen ja näemme ensi vuoden kertoimissa maltillista nousuvaraa.”

Analyytikon mukaan suhteellisesti Kemira arvostetaan tulospohjaisilla kertoimilla 22 prosentin alennuksella verrokkeihin, mikä tukee Inderesin näkemystä arvostuksen nousuvarasta.

”Tuotto-odotusta tukee kohtuullinen noin 4 %:n osinkotuotto lähivuosina”, Gostowski toteaa.

Analyytikoiden keskimääräinen tavoitehinta Kemiran osakkeelle on 14 euroa ja konsensussuositus on pidä. Osakekurssi on ollut suurin piirtein tavoitehinnan tasolla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös