Sijoitusstrategiat

Sijoitusammattilainen Ron Baron: Jokainen kärsivällinen sijoittaja voi nousta miljonääriksi

Jokainen kärsivällinen sijoittaja voi muuttaa 5000 dollarin vuosittaisen sijoituspanoksen lähes miljoonaksi dollariksi vuosien saatossa, väittää miljardöörisijoittaja Ron Baron.

On väärin kuvitella, että vain varakkaat voivat hankkia miljoonaomaisuuden sijoittamalla, kuuluisa osta ja pidä -sijoitusstrategian nimeen vannova sijoittaja Ron Baron kertoi uutistoimisto CNBC:n haastattelussa.

”Sijoittajalla on oltava pieni määrä rahaa, sijoitettava se säännöllisesti pitkän ajan kuluessa ja elettävä riittävän vanhaksi. Näin rikastut”, sanoo Baron Capitalin -yhtiön perustaja ja miljardööri, jolla on lähes 26 miljardia dollaria hallinnoitavaa varallisuutta. 

”Kyse ei ole muusta kuin korkoa korolle -ilmiöstä”, Baron kertoo viitaten siihen, että sijoituksien tuotot investoidaan yhä uudelleen, jolloin tuotto alkaa tuottaa itsessään alkupääoman lisäksi.

Baron on tunnettu pitkäaikaisista sijoituksistaan. Hänen sijoitusyhtiönsä sijoittaa tyypillisesti osakkeisiin 4-5 vuoden ajalle, toisinaan tehden jopa 10-15 vuoden sijoituksia. Sijoitusyhtiö pyrkii hyödyntämään yhteiskunnallisia ja demografisia megatrendejä.

Baron kertoo ansainneensa miljardeja dollareita tekemällä kattavaa sijoitustutkimusta, ostamalla mielestään aliarvostettuja osakkeita, ja pitämällä niitä salkussaan pitkään ja kärsivällisesti.

Silti yksittäisten sijoittajien ei tarvitse tehdä Baronin mukaan sijoittamista yhtä vaikeasti ja työläästi osaketutkimuksen ja osakevalintojen avulla. 

”Yksinkertaisinta on ostaa indeksirahastoa”, sijoituskonkari neuvoo. Baron antaa yksinkertaisen laskuesimerkin korkoa korolle -ilmiön ja kärsivällisen sijoittamisen voimasta.

”Jos sijoitat 5000 dollaria vuosittain, pääoma kasvaa 30 vuodessa 890 000 dollarin arvoiseksi”, Baron kertoo perustaen laskelmansa historialliseen tuottoon. Lyhyemmällä aikavälillä strategia tuottaisi 110 000 dollaria vuosikymmenessä. 20 vuodessa pääoma nousee 250 000 dollariin.

Baron perustaa uskonsa pitkäaikaisten sijoitusten voimaan sekä talouden ja osakemarkkinoiden historialliseen korrelaatioon.

”Talous kasvaa markkinoiden rinnalla”, hän toteaa, vaikkakin myöntää, että tiettyinä ajankohtina talous voi olla markkinoita edellä tai päinvastoin.

Alla olevalla videolla Ron Baron kertoo sijoitusstrategiastaan.

Kommentoi
Ylös
>