Asunnot ja kiinteistöt

Näin asuu minimalisti Teemu Kunto

Entinen pastori Teemu Kunto luopui kaikesta turhasta tavarasta. Videolla Kunto näyttää, miten asutaan vaatimattomasti.

Minimalisti Teemu Kunto astui ulos oravanpyörästä ja päätti, että liika on liikaa. Kunto kertoi SalkunRakentajan haastattelussa kesällä 2018, että hän päätti vetää tavaroista luopumisen ääripäähän luopuessaan lähes koko omaisuudestaan kolme vuotta sitten.

Entinen maksimalisti vingutti visaa vielä joitakin vuosia sitten, kun hyväpalkkainen myyntityö toi entiselle pienituloiselle pastorille mukanaan raivoisan ostovimman. Avioeron jälkeen Kunto muutti tyhjään omaan kotiin, jota piti alkaa täyttämään.  

”Kaikki piti saada äkkiä ja heti. Tiesin, että palkka on tulossa, niin ostaminen meni myös visan vinguttamiseen. Aloin ostaa kaiken mitä teki mieli välittömästi ja ajattelin, että maksan sen joskus myöhemmin, Kunto kuvailee.

Yltäkylläisyyden aika päättyi, kun Kunto menetti yllättäen työsuhteen ja kahden vuoden vuokrasopimuskin oli samaan aikaan irtisanottavissa.

Elämäntyylin muuttuessa niukemmaksi, tavaroista luopuminen tuntui yllättävän helpolta. Lopulta Kunto muutti pienempään vuokra-asuntoon ja päätti luopua lähes koko omaisuudestaan. Kaikki ylimääräinen sai lähteä; televisio, kirjat, levyt, koriste-esineet, suurin osa vaatteista, auto ja suoratoistopalveluiden tilaukset.

Martina Akrenius ja Kunto keskustelivat syyskuussa 2019 SalkunRakentajan podissa, mitä minimalismi tarkoittaa ja Teemu kertoo, miksi ryhtyi minimalistiksi.

Miten asuu turhasta roinasta luopunut minimalisti?

Kunto asuu 46 neliön kaksiossa Seinäjoen Kassakulmassa. Minimalisti kertoo saaneensa viimein aikaiseksi toteuttaa esittelyvideon ”uudesta” kodistaan.

2 kommenttia
Avatar
Taisto Pihlajamaa 16.1.2020
| |
Aha Miehellä on kaikki nykyajan mukavuudet käytössään, sähköt ja putket ja lämmitys. Ja vaatekaapissa roikkuu monta takkia. Tätäkö on nykyajan minimalismi. Muistan mökin. Neljä seinää. Ainoa huonekalu oli höyläpenkki. Isäntä kun teki puhdetöinään rekiä. Melkein kymmenen lasta siitä aikanaan maailmalle toimitettiin.
Avatar
Satu Uskali 18.1.2020
| |
Itse en kai koskaan voi ryhtyä minimialistiksi. Koska harrastan, ja sillä panostan itseeni ja hyvinvointiini. Missä ovat minimalistin varusteet pyöräilyyn, melontaan, sisäpeleihin, eri tanssilajeihin, hiihtoon, luisteluun, lumikenkäilyyn, retkeilyyn, matkailuun...? Itseltäni löytyy melkoinen lajitelma erilaisia kenkiä, tossuja, lämpimiä vaatteita, urheiluvaatteita, mailoja, kypäriä, pelastusliivejä, reppuja, rinkkoja, matkalaukkuja, puhumattakaan itse polkupyöristä ja kajakeista. No, kukin tyylillään.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös