Talouden trendit

Osakemarkkinat rikkoivat ennätyksiä jälleen

Osakemarkkinoiden hermoilu on lientynyt ja katseet kohdistuvat jälleen osakemarkkinoiden perusasioihin.

Jenkkipörsseissä rikottiin jälleen uusi ennätys, kun pääindeksit kipusivat USA:n ja Kiinan kauppaneuvotteluiden etenemisestä ja sekä Iranin kriisin jännitteiden helpottamisesta.

S&P 500 nousi eilen 0,67 prosenttia ja Nasdaq 0,81 prosenttia. Perjantai-aamuna myös Aasiassa osakekurssit ovat olleet nousussa.

Kiinan kauppaministeriön tiedottaja kertoi, että Kiinan varapääministeri Liu He on tapaamassa amerikkalaiset ensi viikolla Washingtonissa.

Markkinoilla on viime päivinä pelätty USA:n ja Irakin välisten kiistojen johtavan konfliktiin sen jälkeen, kun Yhdysvallat surmasi Iranin vallankumouskaartin korkean johtajan Qassem Suleimanin ohjusiskulla. Iran vastasi tähän ohjusiskulla, joka ei kuitenkaan aiheuttanut henkilövahinkoja.

USA:n presidentti Donald Trump on sen jälkeen pidättäytynyt jatkotoimista. Hän esiintyi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa poikkeuksellisen rauhallisesti, ja kertoi, että Iran ja Yhdysvallat voisivat tavoitella ydinsopimusta ja tehdä yhteistyötä jihadisteja vastaan.

USA:n ja Iranin kiistojen rauhoittuminen kääntää markkinoiden katseet jälleen talouteen, yritysten tuloskehitykseen ja muihin suoraan osakekursseihin vaikuttaviin tekijöihin.

“Markkina ovat nyt melko vakaassa kunnossa”, kertoo Summit Global Investments -yhtiön salkunhoitaja Matt Hanna MarketWatch-sivustolle.

Markkinoilla saattaa ilmetä kurssiheiluntaa alkuvuonna, mutta näköpiirissä ei ole minkäänlaista taantumaa, Hanna uskoo.

Sijoittajien mielenkiinto kohdistuu seuraavaksi perjantaina julkistettavaan USA:n työllisyysraporttiin. Ekonomistit odottavat USA:n työmarkkinoille syntyneen 160 000 uutta työpaikkaa joulukuussa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös