Talouden trendit

Osakemarkkinat rikkoivat ennätyksiä jälleen

Osakemarkkinoiden hermoilu on lientynyt ja katseet kohdistuvat jälleen osakemarkkinoiden perusasioihin.

Jenkkipörsseissä rikottiin jälleen uusi ennätys, kun pääindeksit kipusivat USA:n ja Kiinan kauppaneuvotteluiden etenemisestä ja sekä Iranin kriisin jännitteiden helpottamisesta.

S&P 500 nousi eilen 0,67 prosenttia ja Nasdaq 0,81 prosenttia. Perjantai-aamuna myös Aasiassa osakekurssit ovat olleet nousussa.

Kiinan kauppaministeriön tiedottaja kertoi, että Kiinan varapääministeri Liu He on tapaamassa amerikkalaiset ensi viikolla Washingtonissa.

Markkinoilla on viime päivinä pelätty USA:n ja Irakin välisten kiistojen johtavan konfliktiin sen jälkeen, kun Yhdysvallat surmasi Iranin vallankumouskaartin korkean johtajan Qassem Suleimanin ohjusiskulla. Iran vastasi tähän ohjusiskulla, joka ei kuitenkaan aiheuttanut henkilövahinkoja.

USA:n presidentti Donald Trump on sen jälkeen pidättäytynyt jatkotoimista. Hän esiintyi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa poikkeuksellisen rauhallisesti, ja kertoi, että Iran ja Yhdysvallat voisivat tavoitella ydinsopimusta ja tehdä yhteistyötä jihadisteja vastaan.

USA:n ja Iranin kiistojen rauhoittuminen kääntää markkinoiden katseet jälleen talouteen, yritysten tuloskehitykseen ja muihin suoraan osakekursseihin vaikuttaviin tekijöihin.

“Markkina ovat nyt melko vakaassa kunnossa”, kertoo Summit Global Investments -yhtiön salkunhoitaja Matt Hanna MarketWatch-sivustolle.

Markkinoilla saattaa ilmetä kurssiheiluntaa alkuvuonna, mutta näköpiirissä ei ole minkäänlaista taantumaa, Hanna uskoo.

Sijoittajien mielenkiinto kohdistuu seuraavaksi perjantaina julkistettavaan USA:n työllisyysraporttiin. Ekonomistit odottavat USA:n työmarkkinoille syntyneen 160 000 uutta työpaikkaa joulukuussa.

Kommentoi
Ylös
>