Yritysuutiset

Basware onnistui kaventamaan tappioitaan – se ei riittänyt sijoittajille

Baswaren loka-joulukuun tappio oli selvästi edellisvuotta pienempi. Sijoittajat olivat odottaneet kuitenkin parempaa petrausta.

Taloushallinnon ohjelmistoratkaisuja tarjoavan Baswaren liikevaihto nousi loka-joulukuussa 7,6 prosenttia viime vuodesta 39 miljoonaan euroon. Pilvipalveluiden tilauskertymä nousi 5,9 miljoonasta 6,9 miljoonaan.

Baswaren tappio pieneni selvästi viime vuodesta. Oikaistu liiketappio oli 1,4 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli yli 3,4 miljoonaa. Oikaistu käyttökate jäi analyytikoiden odotuksista. Konsensusennuste oli 2,7 miljoonaa euroa toteuman ollen 2,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön toimitusjohtaja Klaus Andersen kertoo, että Baswaren tehostamisohjelman toimenpiteet paransivat Baswaren kannattavuutta vuonna 2019.

”Cloud-liikevaihdon kasvu oli 13 prosenttia ja kokonaisliikevaihdon kasvu 6 prosenttia orgaanisesti ja ilman valuuttakurssien vaikutusta. Liikevaihdon kasvu vastasi odotuksiamme ja kannattavuus oli hieman tulosohjeistusta parempi”, Andersen toteaa.

Vuoden viimeisen neljänneksen aikana Basware solmi toimitusjohtajan mukaan sopimuksia uusien asiakkaiden, kuten yhdysvaltalaisten Tillman Infrastructure Inc:in ja Millennium Physician Group:in kanssa.

Andersen muistuttaa, että viidennettä kertaa peräkkäin Forrester, riippumaton toimiala-analyytikko, nimesi Baswaren johtavaksi sähköisten hankintaratkaisujen toimittajaksi.

”Basware sai huippupisteet tuotestrategiasta, globaalista soveltuvuudesta ja laskujen käsittelyn tehokkuudesta. Saimme Forresterilta tunnustusta innovaatioista laskuautomaatio- ja hankintaratkaisuissamme erityisesti tekoälyn hyödyntämisen osalta. Alan johtavana toimijana olemme myös tyytyväisiä, että Baswaren ratkaisut löytyvät nyt SAP APP Center -palvelusta.”

Basware odottaa vuonna 2020 liikevaihto kasvaa suunnilleen samalla vauhdilla kuin vuonna 2019 orgaanisesti ja ilman valuuttakurssien vaikutusta. Liiketuloksen yhtiö odottaa nousevan positiiviseksi.

Inderesin analyytikko Petri Aho arvioi artikkelissaan, että Basware julkaisi kokonaisuutena odotetut operatiiviset luvut ja myös näkymät vuodelle 2020 vastasivat ennakko-odotuksia.

”Operatiivisen tuloksen osalta Q4-raportti jatkoi ennakoidusti tulosparannusten sarjaa, vaikkakaan oikaistu käyttökate ei yltänyt aivan konsensuksen ylälaidalla olleeseen ennusteeseemme. Kasvun osalta sekä Cloud-liikevaihdon että -tilauskertymän kasvu osuivat odotuksiin. Yhtiö ohjeistaa vuoden 2019 tasoista liikevaihdon kasvua ja positiivista liikevoittoa vuodelle 2020”, Aho toteaa.

Baswaren tappioiden alentuminen ei riittänyt sijoittajille, sillä Baswaren osakekurssi oli Helsingin pörssissä noin 2,5 prosentin laskussa noin kello 11.50.

Baswaren Loka-joulukuun 2019 tunnusluvut:

  • Liikevaihto oli 39 264 tuhatta euroa (36 488 tuhatta euroa), kasvua 7,6 prosenttia. Orgaaninen kasvu ilman valuuttakurssien vaikutusta oli 7,3 prosenttia
  • Orgaaninen cloud-liikevaihdon kasvu ilman valuuttakurssien vaikutusta oli 13,9 prosenttia ja osuus liikevaihdosta 69,8 prosenttia (65,5 %)
  • Cloud-tilauskertymä oli 6,9 miljoonaa euroa (5,9 miljoonaa euroa)
  • Oikaistu EBITDA oli 2 480 tuhatta euroa (-826 tuhatta euroa)
  • Oikaistu liikevoitto/tappio oli -1 430 tuhatta euroa (-3 419 tuhatta euroa)
  • Liikevoitto/tappio oli -1 516 tuhatta euroa (-3 850 tuhatta euroa)
  • Oikaistu osakekohtainen tulos (laimennettu) oli -0,27 euroa (-0,28 euroa) ja osakekohtainen tulos (laimennettu) oli -0,28 euroa (-0,31 euroa)
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös