Talouden trendit

Finanssivalvonnan nimissä on lähetetty huijausviestejä

Huijausviestissä kehotetaan vastaamaan vahvaan tunnistautumiseen liittyviin kysymyksiin ja luvataan käyttöön tunnuslukulaite.

Finanssivalvonta kertoo tiedotteessaan, että huijausviesteissä pyydetään vahvistamaan tunnuslukulaitteen tilaus viestissä olevasta linkistä. Finanssivalvonnalla ei ole mitään tekemistä näiden viestien kanssa eikä niihin tule siksi reagoida.

Linkkiä ei pidä missään tapauksessa avata. Finanssivalvonta ei tarjoa käyttöön laitteita eikä tee tällaisia kyselyitä. Finanssivalvonta ei pyydä henkilökohtaisia tunnuslukuja tai salasanoja eikä lähetä vahvistuslinkkejä sähköpostilla.

Finanssivalvonnan nimissä on lähetetty myös laskutukseen liittyviä huijauskyselyitä. Finanssivalvontaan liittyvän epäilyttävän viestin tai laskun saaneen henkilön kannattaa olla suoraan yhteydessä Finanssivalvontaan käyttämällä jotakin muuta viestintäkanavaa kuin viestin mukana saamaasi linkkiä tai puhelinnumeroa.

Poliisi tutkii näitä Finanssivalvonnan nimissä tehtyjä huijausyrityksiä.

Kommentoi
Ylös
>