Oma talous

Amazonin Jeff Bezos etsii näitä piirteitä työnhakijoissa

Amazon palkkaa 75 000 uutta työntekijää.

Koronakriisi on moukaroinut maailman taloutta, mutta synkän ajan keskeltä löytyy myös valonpilkahduksia. Kotona eristyksissä olevat tuhannet ihmiset eivät ole lakanneet ostoksien tekemistä, ja ovat kääntyneet sankoin joukoin tuhlaamaan rahaa verkkokaupoissa. Tilanteesta hyötyy verkkokauppajätti Amazon.

Amazon ilmoitti maaliskuussa palkkaavansa 100 000 uutta työntekijää ja nostavansa työntekijöiden palkkaa koronaviruspandemian aikana. Amazon yllätti jälleen maanantaina, kun yritys kertoi jatkavansa työnhakua palkkaamalla vielä 75 000 uutta työntekijää. Amazon arvioi tiedotteessa, että he investoivat yli 500 miljoonaa palkankorotuksiin kriisitilanteen keskellä.

”COVID-19-pandemian jatkuessa Amazon ja yhteistyökumppaniemme verkosto auttavat yhteisöjä ympäri maailmaa tavalla, johon vain harvat pystyvät – toimittamalla kriittisiä tarvikkeita suoraan niitä tarvitsevien ihmisten kynnykselle”, kertoo organisaatio.

Amazon houkuttelee työnsä menettäneitä ihmisiä, erityisesti ravintola-, matkailu- ja palvelualalla työskennelleitä ihmisiä.

”Haluamme näiden ihmisten tietävän, että toivotamme heidät tervetulleiksi, kunnes asiat normalisoituvat ja he voivat palata entisiin työpaikkoihinsa”. 

Ketä Jeff Bezos palkkaa listoilleen?

Amazon on Yhdysvaltojen yksi suurimmista työnantajista. LinkedIn rankkaa Amazonin yhdeksi maan parhaimmista työpaikoista. Jeff Bezos tunnustaa työntekijöidensä arvon ja kertoo, että yhtiön tapa palkata juuri oikeita ihmisiä on Amazonin salaisuus. Herra etsiikin erityisiä piirteitä työnhakukandidaateissaan, kertoo CNBC.

”Olen aina halunnut palkata ihmisiä, jotka voisivat olla ikään kuin tuutoreita. Ihmisiä, jotka opettaisivat minulle uutta”, Bezos on sanonut.

”Jos olet niin onnekas, että saat palkata työntekijöitä, varmista, että palkkaat ihmisiä, joille voi opettaa asioita, mutta jotka voivat opettaa myös sinua.”

Palkatessaan uusia työntekijöitä Amazon etsii henkilöitä, joiden piirteet sopivat yhtiön 14 johtamisperiaatteeseen. Yksi näistä on ”ole oikeassa, usein”.

”Hyvät johtajat ovat usein oikeassa. Et voi aina olla oikeassa, mutta harjoittelemalla voit parantaa mahdollisuuksiasi”, Bezos sanoi vuonna 2016 Pathfinders Awards -palkintoseremoniassa.

Tätä piirrettä vahvistaa se, osaako henkilö kuunnella ja kykeneekö hän muuttamaan mieltään. Bezos etsii työntekijöitä, jotka ovat avoimia ja valmiita muuttamaan syvimpiä vakaumuksiaan. Tämä on Bezoksen mielestä ihmisille hyvin luonnotonta, sillä heillä on tapana etsiä todisteita, jotka vahvistavat aiempia uskomuksia.

”Joskus saat uutta tietoa, ja muutat mielesi. Joskus taas et saa uutta tietoa, vaan analysoit tilanteen uudestaan ja huomaat, että tilanne onkin monimutkaisempi kuin alun perin ajattelit, ja muutat mielesi.”

Bezos suosii ”radikaaleja ja vähän kapinallisia” tyyppejä

Bezos on kertonut aikaisemmin, että hän etsii Amazonille ja avaruusyhtiö Blue Originille työntekijöitä, jotka ovat itsenäisiä ja ”radikaaleja ja vähän kapinallisia” ihmisiä.

”Ehkä he ovat myös vähän ärsyttäviä. Heidän kanssa ei ole aina helpointa tulla toimeen, mutta haluat heidät palkkalistoillesi, sillä he ovat innovatiivisia ja kyseenalaistavat status quon.”

Löytääkseen ehdokkaita, joilla on näitä piirteitä, Bezoksella on kolme ohjaavaa kysymystä, jotka esitetään työhaastattelussa. Hän esitti kysymykset vuonna 1998 Amazonin osakkeenomistajille osoitetussa kirjeessä: ”Ihailetko tätä henkilöä? Nostaako tämä henkilö ryhmänsä keskimääräistä tehokkuustasoa? Missä tilanteessa tämä henkilö voisi olla supertähti?”

”Lähestymisemme rekrytoinnissa nyt ja tulevaisuudessa on asettaa tavoite korkealle, joka on Amazon.comin menestyksen tärkein tekijä.”

Lähde: CNBC.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös