Sijoitusideat

Incapin uhkakuvat hälvenemässä – onko osake kurssipyrähdyksen jälkeenkin edullinen?

Incap sopimusvalmistaja osake osakekurssi pörssi

Incapin osakkeen lisäostot ovat nyt perusteltuja, arvioivat Inderesin analyytikot.

Sopimusvalmistaja Incap kertoi perjantaina 22.5. että sen tehdastuotanto Intiassa aloitettu uudestaan pandemiaan liittyvien rajoitusten keventyessä. Intian hallitus määräsi maaliskuussa kaikki osavaltioiden hallitukset aloittamaan ulkonaliikkumiskiellon koronapandemian hillitsemiseksi. Tämän seurauksena Incap tiedotti Intian Karnatakassa sijaitsevan tehtaan sulkemisesta 23.3.2020.

Pandemian hillitsemiseksi määrättyjä rajoituksia Karnatakan alueella on nyt kevennetty ja Incapin tuotanto tehtaalla on aloitettu uudestaan.

Incapin tehdas Straffordshiressä, Isossa-Britanniassa toimii edelleen jonkin verran alhaisemmalla kapasiteetilla hallituksen koronapandemian hillitsemistoimenpiteiden vuoksi.

“Rajoitusten keventäminen on erittäin positiivinen uutinen. Koska rajoitukset ovat olleet voimassa huhti–toukokuussa, arvioimme edelleen, että pandemialla tulee olemaan suurempi vaikutus tulokseemme toisella vuosineljänneksellä kuin ensimmäisellä. Siitä huolimatta olemme iloisia, että kaikki yksikkömme ovat jälleen käynnissä,” toteaa Otto Pukk, Incapin toimitusjohtaja.

Ilmoitus Intian tehdastuotannon käynnistämisestä innosti sijoittajia ja yhtiön osakekurssi on pompannut asiaa koskevan pörssitiedotteen julkistuksen jälkeen jo lähes 19 prosenttia.

Inderesin analyytikot Joonas Korkiakoski ja Antti Viljakainen pitävät Incapin osaketta kurssinoususta huolimatta houkuttelevana sijoituskohteena.

”Kapasiteettirajoitusten keventyminen hälvensi etenkin keskeisimpiä yhtiön oman toimituskyvyn yllä olleita uhkakuvia. Vaikka lyhyen tähtäimen viitekehikko onkin kysyntäpuolta nakertavien epävarmuustekijöiden ajamana hyvin haastava, ei näkemyksemme yhtiön toimintamallin purevuudesta tai sen varaan rakentuvasta pidemmän aikavälin arvonluontipotentiaalista ole muuttunut”, Korkiakoski ja Viljakainen toteavat Inderesin artikkelissaan.

Analyytikoiden mukaan tarjontapuolen ankarimpien paineiden nyt hellittäessä, painottuvat Incapin kuluvan vuoden keskeisimmät riskit yhä voimakkaammin koronaviruksen kysyntäkuvaa moukaroimiin vaikutuksiin ja niiden todelliseen mittakaavaan.

”Haastavasta toimintaympäristö huolimatta uskomme Incapin ketterän toimintamallin vahvuuksien korostuvan ja yhtiön suhteellisen kilpailukyvyn vahvistuvan koronakriisin yli mentäessä.”

Inderesin ennusteilla Incapin P/E-luvut vuosille 2020 ja 2021 ovat 10x ja 8x ja vastaavat EV/EBITDA-kertoimet ovat 6x ja 5x. Korkiakosken ja Viljakaisen mukaan kertoimet ovat absoluuttisesti tarkasteltuina varsin matalat.

Osakkeen arvostustaso on analyytikoiden mielestä liian alhainen.

”Tämä ei ole mielestämme perusteltua, kun huomioidaan AWS:n hankinnan myötä merkittävästi laskeva kokonaisriskitaso sekä tehokkaan toimintamallin mahdollistama hyvä peruskannattavuus. Tätä kokonaiskuvaa vasten yhtiö hinnoitellaan mielestämme varsin selvästi alle käyvän arvonsa, mikä puoltaa lyhyen tähtäimen yhä kohollaan olevista riskitekijöistä huolimatta yhtiön arvoa luovaan pidemmän aikavälin kasvutarinaan nojaamista”, Korkiakoski ja Viljakainen toteavat.

Inderes nosti Incapin tavoitehinnan 14 euroon aiemmasta 13 eurosta ja toistaa osakkeen lisää-suosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös