Asunnot ja kiinteistöt

Kesämökkisesonki poikkeuksellisen vilkas – kysyntä ylittää tarjonnan

Kesämökkejä menisi kaupaksi enemmän kuin niitä saadaan myyntiin, kertoo OP.

Lainoja on haettu OP:sta selvästi viime vuotta enemmän, ja kesämökkeihin haettavat lainamäärät ovat viime kevättä suurempia.

Mökkisesonki alkoi lauhan talven ansiosta poikkeuksellisen aikaisin, ja koronakriisistä huolimatta kauppa on käynyt vilkkaasti. Osuuspankeista haettiin lainoja vapaa-ajan asunnon ostamiseen tai rakentamiseen huhtikuussa yli 40 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

OP:n mukaan myös haettavien lainojen suuruus on noussut. Kun viime vuoden huhtikuussa vapaa-ajan asuntoon haettiin keskimäärin 70 000 euron suuruista lainaa, tänä vuonna lainaa haettiin keskimäärin 90 000 euroa. Vapaa-ajan asuntoon haettavan lainan määrä on kasvanut huhtikuussa enemmän kuin alkuvuonna.

Kauppa käy hyvin kaiken hintaisissa mökeissä. Järvien ja meren rannoilla sijaitsevien mökkien hintahaarukka eri puolella Suomea on 150–350 000 euroa.

“Mökin myyntiä harkitsevien kannattaa huomata, että tänä vuonna moni viettää kesälomansa kotimaassa. Markkinoilla kärsitään nyt tarjonnan puutteesta, eli kesämökkien kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan. Myös kuivan maan mökit kiinnostavat nyt ostajia”, sanoo OP:n asumisen palveluista ja asuntorahoituksesta vastaava johtaja Kaisu Christie.

Korkein keskihinta mökeillä on Uudellamaalla, jossa mökki maksoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä reilut 145 000 euroa. Varsinais-Suomessa mökin keskihinta oli liki yhtä korkea, 137 000 euroa. Pirkanmaalla mökin sai edullisemmin, keskimäärin noin 86 000 eurolla. Etelä-Savossa mökkien hinta nousi viime vuodesta peräti 40 prosenttia ja oli tammi-maaliskuussa keskimäärin 106 000 euroa.

“Kevät on mökkikaupan sesonkiaikaa. Vielä ei kuitenkaan ole liian myöhäistä laittaa mökkiä myyntiin. Kun Uudenmaan matkustusrajoitukset poistuivat, sai mökkikauppa ikään kuin uuden lähdön. Tänä vuonna kausi alkoi tavallista aikaisemmin, ja vaikka korona aiheutti myyntiin väliaikaisen hidasteen, sesongin toinen vaihe on juuri nyt kovassa vauhdissa”, Christie sanoo.

Christien mukaan moni ostaja hakee nyt mökkiä myös siksi, että ajattelee tulevaisuudessa tekevänsä etätöitä mökiltä.

“Tyypillinen ostaja on keskellä työuraansa eli 40-44-vuotias. Samalla näyttää yllättäen kasvavan myös nuorten ostajien eli 25-29-vuotiaiden ostajien osuus. Juuri nyt näyttää siltä, että mökkeily on alkanut taas kiinnostaa nuoriakin”, Christie arvioi.

OP Kodin kautta kesämökkejä myytiin tammi-huhtikuussa 30 prosenttia viime vuotta enemmän.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös