Yritysuutiset

Biohit antoi tulosvaroituksen – osakekurssi laski 8,5 prosenttia

Biohit osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Pitkään tappiota tehnyt Biohit kohtaa nyt myös koronahaasteen.

Koronavirus on vaikuttanut negatiivisesti bioteknologiayhtiön tuotteiden kansainväliseen kysyntään. Tästä johtuen Biohit Groupin liikevaihtonäkymät vuodelle 2020 ovat muuttuneet.

Biohitin uuden arvion mukaan se odottaa koko vuoden 2020 liikevaihdon laskevan vuoteen 2019 verrattuna, jolloin liikevaihto oli 10,1 miljoonaa euroa. Aiemmin Biohit oli odottanut koko vuoden 2020 liikevaihdon kasvavan vuoteen 2019 verrattuna.

Vuoden 2020 ensimmäisellä vuosipuoliskolla Biohitin liikevaihto tulee jäämään merkittävästi vuoden 2019 ensimmäisestä vuosipuoliskosta.  

Viime vuonna Biohitin liikevaihto 10,1 miljoonaan euroon edellisvuoden 9,9 miljoonasta eurosta. Operatiivinen käyttökate nousi +0,6 miljoonaan euroon, kun vuonna 2018 se oli ollut -0,1 miljoonaa euroa.

Biohit on vuotta 2017 lukuunottamatta tehnyt tappiota jo usean vuoden ajan.

Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpela kertoi tilinpäätöstiedotteessa, että vuosi 2019 oli Biohitille poikkeuksellinen johtuen GastroPanel -tuotteen Kiinan uudelleenrekisteröintiprosessin valmistumisesta vasta vuoden lopulla. Rekisteröinnin viivästymisestä huolimatta liikevaihto kasvoi hieman ja paransimme kannattavuuttamme.

Yhtiön keihäänkärkituotteita ovat terveystesti GastroPanel ja asetaldehydin torjumiseen tarkoitettu Acetium-kapseli.

Viime vuonna Biohit kertoi, että se uskoo GastroPanel-tuotteen markkinan Kiinassa kasvavan vuonna 2020 ja myös sen jälkeen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös