Talouden trendit

Suomalaisilla peräti 350 miljoonaa euroa käyttämätöntä rahaa tileillä – moni ei tiedä bonuspottiaan

S-etukortti bonus tili maksukortti talous raha

S-Pankin tileillä makaa koskemattomana asiakasomistajien rahoja jopa 350 miljoonaa euroa.

Käyttämällä vihreää S-Etukorttia S-ryhmän toimipaikoissa voi S-ryhmän asiakasomistaja kerryttää rahana maksettavaa bonusta. Moni näin tekeekin: oma tai rinnakkaiskortti löytyy 3,8 miljoonalta suomalaiselta.

s-Pankin mukaan vuonna 2019 tyypillinen asiakasomistaja sai 160 euroa bonusta ja muita etuja. Yhteensä S-ryhmä palkitsi asiakasomistajiaan viime vuonna yli 400 miljoonalla eurolla.

”Kertynyt Bonus maksetaan euroina, mutta moni kuitenkin käyttää S-Etukorttia tottumuksesta muistamatta tarkistaa saatikka hyödyntää kertyneitä bonusrahoja”, toteaa S-ryhmän asiakkuusjohtaja Pekka Litmanen

Bonus kertyy progressiivisesti, eli takaisin maksettava bonusprosentti kasvaa, mitä enemmän ostoksia tekee. Jos asiakasomistajaperhe kuluttaa kuukaudessa vihreää korttia vilauttamalla vähintään 900 euron verran, bonusta maksetaan viisi prosenttia. Aktiivisimmat asiakasomistajat saavatkin tililleen vuosittain bonuksena ja muina etuina jopa yli tuhat euroa.

S-Etukortti löytyy jo lähes neljältä miljoonalta suomalaiselta ja vuonna 2019 niillä kerättyä Bonusta ja muita etuja maksettiin asiakasomistajille keskimäärin 160 euroa. S-Pankin mukaan osa kuluttajista säästää bonuksensa tietoisesti tulevaa varten, mutta moni ei vielä edes tiedä bonuspottiaan.

Korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista kertoo, että pankki tekee jatkuvasti töitä sen eteen, että asiakkaat ottaisivat bonuksista kertyneet nämä rahat hyötykäyttöön.

”Tarjoamme esimerkiksi maksutta kaikille asiakasomistajille ja heidän perheenjäsenilleen tilin lisäksi myös kortin ja pankkitunnukset, joiden avulla tiliä pääsee käyttämään”, Lundell kertoo.

Helpoiten tilille kertyneet rahat saa käyttöön hankkimalla maksuominaisuudella varustetun S-Etukortti Visan, jolla voi maksaa tilille kertyneillä rahoilla kaikkialla maailmassa. S-ryhmässä S-Etukortti Visalla maksaessa saa bonuksen lisäksi myös maksutapaetua.

”Eniten S-Etukortti Visaa käytetäänkin ruokakaupoissa, ravintoloissa sekä bensatankilla ja liikennemyymälöissä”, Lundell jatkaa.

Kätevimmin oman Bonus-saldon pääsee tarkistamaan S-mobiili-sovelluksesta, johon voi kirjautua kaikilla pankkitunnuksilla. S-mobiilista löytyy myös esimerkiksi S-Pankin palvelut ja tietoa omista ostoksista.

Vertaile Suomen parhaita luottokortteja

  • Mikä on luottokortti?
  • Mitä etuja luottokortilla saa?
  • Erilaiset luottokorttityypit
  • Näin haet luottokorttia

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös