Talouden trendit

Sähköautoyhtiö Nikola hämmästyttää – ei myyntiä, markkina-arvo Fiat Chrysleriä korkeampi

Sähkökuorma-autoyhtiö Nikola ei ole myynyt vielä yhtäkään autoa. Silti sen markkina-arvo on jo perinteistä autovalmistajaa korkeampi.

Startup-yhtiö Nikola listautui USA:n teknologiapörssi Nasdaqiin viime viikolla. Sen jälkeen yhtiön osake on raketoinut jo yli kaksi kertaa listautumishintaa korkeammalle.

Nyt yhtiön markkina-arvo pörssissä on yli 26 miljardia dollaria. Nikolan arvostustasosta kertoo jotain se, että se nousi hetkessä esimerkiksi Fiat Chrysler -autovalmistajaa arvokkaammaksi yhtiöksi. Hetkellisesti yhtiö oli jopa Fordin 28 miljardin dollarin arvoa korkeampi.

Nikolan osake lähti kirimään viime viikolla, kun yhtiö kertoi Twitterissä, että se alkaa ottaa vastaan tilauksia sähkökuorma-autoilleen. Yhtiön toimitusjohtaja Trevor Milton hehkutti Twitterissä Nikolan kurssinousua.

”Olen halunnut koko aikuisikäni ajan kertoa tämän: $NKLA on nyt arvokkaampi kuin Ford tai FCA”, Milton kirjoitti.

Miltonilla on aihetta riemuun, ei pelkästään edustamansa yhtiön vuoksi, vaan myös henkilökohtaisesti. Nikolan kurssinousu on tehnyt hänestä miljardöörin. Maanantaina hänen omaisuutensa arvo nousi yhdeksään miljardiin dollariin, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Yhdysvaltojen Arizonassa sijaitseva yhtiö keräsi listautumisella 700 miljoonaa dollaria pääomaa. Se ei ole kuitenkaan vielä kerryttänyt liikevaihtoa lainkaan, ja tammi-maaliskuun tulos oli pakkasella 33 miljoonaa dollaria. Oman pääoman ehtoinen kasvurahoitus listautumisen kautta tulee siis kasvuyhtiölle tarpeeseen.

Nikola aikoo käyttää saamastaan pääomasta ison osan tuotantolaitteistoonsa. Yhtiö odottaa saavansa tuotantonsa täyteen vauhtiin vasta vuonna 2027, jolloin se arvioi tuottavansa 30 000 polttokennosähköautoa ja 15 000 täyssähköautoa.

Yhtiöllä on toistaiseksi vain 250 työntekijää. Nikola väittää, että sillä on jo peräti 10 miljardin dollarin edestä alustavia tilauksia. Yhtiö aikoo aloittaa kuorma-autojen toimitukset ensi vuonna, kertoo BBC News. Tilauksia yhtiö alkaa ottaa vastaan tämän kuun lopusta lähtien.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös