Sijoitusuutiset

Pienen lääkekehitysyhtiön osake raketoi päivässä yli 420 prosenttia

Brittiyhtiö Synairgen kertoi, että sen kokeellinen lääke vähensi selvästi riskiä koronaviruksen vakavimpiin oireisiin.

Synairgen lääkekehitysyhtiö sijoittaminen pörssi

Britanniassa Southamptonin kolmen professorin perustama Synairgen kertoi tehneensä kliinisiä kokeita 220 henkilöllä, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Yhtiö kertoi tiedotteessaan onnistuneesta lääkekokeesta. Koe osoitti, että Synairgenin lääkettä SNG001 saaneiden potilaiden todennäköisyys joutua hengityskoneeseen tai kuolla tipahti lääkkeen ansiosta 79 prosenttia verrattuna lumelääkettä saaneisiin potilaisiin.

Testeissä kolme potilasta kuoli, mutta he olivat lumelääkkeen saaneita potilaita. Yksikään Synairgenin kehittämää lääkettä saanut potilas ei kuollut.

Lisäksi SNG001-lääkettä saaneiden potilaiden todennäköisyys täyteen toipumiseen oli yli kaksinkertainen lumelääkettä saaneisiin verrattuna. Yhtiö aikoo toteuttaa vielä muita testejä, toimitusjohtaja Richard Marsden kertoi toimittajille.

Sen jälkeen yhtiö aikoo aloittaa keskustelut viranomaisten kanssa lääkkeen hyväksymisestä.

”Odotamme suurempaa kansainvälistä mielenkiintoa, johtuen saamastamme datasta tänään”, Marsden kertoi.

Synairgenin osake pomppasi eilen Lontoon pörssissä yli 420 prosenttia yhtiön julkistettua lääketestin tulokset.

Brittiyhtiö on vielä toiminnan alkuvaiheessa, eikä sillä ei ollut vielä viime vuonna liikevaihtoa lainkaan. Taseen arvo oli vain hieman yli neljä miljoonaa puntaa. Tappiota Synairgen teki viime vuonna 3,9 miljoonaa puntaa, kun yhtiön tuotekehityskulut olivat 3,5 miljoonaa puntaa.

Kommentoi
Ylös
>