Asunnot ja kiinteistöt

Uusia rakennuslupia lähes 28 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna

Lähde: Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2020 maalis-toukokuussa 8,8 miljoonaa kuutiometriä, 27,6 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä väheni 13,7 prosenttia ja muuhun kuin asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä 32,7 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan kaikissa talotyypeissä kuutiomäärät vähenivät vuodentakaisesta, eniten väheni julkiseen palvelurakentamiseen myönnetty kuutiomäärä, 41,6 prosenttia.

Rakennuslupailmoitusten kuntakohtainen viive on Tilastokeskuksen mukaan koronavirustilanteeseen liittyvien seikkojen ja käynnistyneen kesälomakauden seurauksena osoittautunut jossain määrin tavanomaista pidemmäksi. Tiedot täydentyvät vasta ilmoitusten seurauksena.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi maalis-toukokuun aikana 2,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Asuinrakentamisen volyymi väheni 2,8 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi puolestaan kasvoi ajanjaksolla 6,4 prosenttia. Samaan aikaan rakennushankkeita aloitettiin tilavuudella mitattuna 4,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamisen aloituksia oli 11,8 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös