Talouden trendit

Volvo sijoittaa lohkoketjuteknologiaan – syynä ”eettinen toimitusketju”

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver,

Volvo Cars on investoinut lohkoketjuteknologiayritys Circuloriin sijoitusyksikkönsä kautta.

Circulor ja Volvo Cars ovat tehneet viime vuosina yhteistyötä lohkoketjuteknologian hyödyntämisessä sähköautojen akuissa käytettävän koboltin jäljitettävyyden tehostamiseksi. 

Circulorin lohkoketjuteknologiaa käytetään nykyään Volvon akkujen toimitusketjussa. Sen avulla saavutetaan uudessa XC40 Recharge P8 -mallissa käytettävän koboltin sataprosenttinen jäljitettävyys. 

XC40 Recharge P8 on Volvon ensimmäinen täyssähköauto, ja sen tuotanto käynnistyy myöhemmin tänä vuonna Belgian Gentissä. 

Volvon investointi Circuloriin antaa molemmille yrityksille mahdollisuuden laajentaa toimintaa koboltin seurannasta esimerkiksi kiillemineraalin jäljitettävyyden parantamiseen. Kyseistä mineraalia käytetään eristysmateriaalina sähköisten Volvojen akustoissa. 

Volvo ja Circulor tutkivat myös mahdollisuutta laajentaa yhteistyötään muille osa-alueille, kuten hiilidioksidijalanjälkien seurantaan ja pienentämiseen. Tämä auttaa Circuloria luomaan uusia eettistä louhintaa koskevia standardeja autoteollisuudessa ja muilla teollisuudenaloilla. 

Volvo Cars Tech Fundin tekemä sijoitus on osa Circulorin rahoituskierrosta, jossa on mukana myös kolme muuta sijoittajaa: SYSTEMIQ, Total Carbon Neutrality Ventures ja Plug & Play. 

“Olemme sitoutuneet raaka-aineiden eettiseen toimitusketjuun, ja yhteistyöllä Circulorin kanssa on siinä merkittävä rooli. Tukemalla Circulorin jatkuvaa kehitystä voimme laajentaa lohkoketjuteknologian käyttöönottoa toiminnoissamme ja edesauttaa kestävämpää liiketoimintaa”, sanoo Volvon hankintajohtaja Martina Buchhauser

Volvo oli ensimmäinen autonvalmistaja, joka alkoi hyödyntää lohkoketjuteknologiaa akuissa käytettävän koboltin maailmanlaajuisen jäljitettävyyden parantamiseksi. Circulorin kehittämää teknologiaa hyödynnetään yhteistyössä CATLin ja LG Chemin kanssa, jotka ovat Volvon akkutoimittajia. 

CATL ja LG Chem ovat tunnettuja akkuvalmistajia, jotka toimittavat litiumioniakkuja kansainväliselle autoteollisuudelle. Ne täyttävät Volvon tiukat huipputeknologiaa, vastuullisia toimitusketjuja, hiilipäästöjen vähentämistä ja kilpailukykyisiä kustannusmalleja koskevat vaatimukset. 

Volvon, CATLin ja LG Chemin väliset sopimukset koskevat akkujen toimitusta tulevana vuosikymmenenä uuden sukupolven Volvo- ja Polestar-malleihin, kuten XC40 Recharge P8:aan. 

Volvo Cars Tech Fund perustettiin vuonna 2018, ja se investoi suuren potentiaalin teknologian startup-yrityksiin eri puolilla maailmaa. Se keskittää sijoituksensa autoteollisuutta muuttaviin strategisiin teknologiatrendeihin, kuten tekoälyyn, sähköistämiseen, autonomiseen ajamiseen ja digitaaliseen liikkuvuuteen. 

Lohkoketjutekniikassa toisilleen vieraat toimijat voivat yhdessä tuottaa ja ylläpitää tietokantoja hajautetusti. Lohkoketju toteutetaan listana tai lokina transaktioista, joka jaetaan osallistujien kesken, jolloin sen voi todentaa monesta lähteestä.

Suurelle yleisölle tunnetuin lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä tuote on kryptovaluutta bitcoin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös