Yritysuutiset

Wulff antoi positiivisen tulosvaroituksen – osake pomppasi +26 prosenttia

Toimistotarvikeyhtiö Wulff Wulff nosti arviotaan koko vuoden 2020 liiketuloksesta.

Yhtiö myy ja markkinoi työpaikka- ja toimistotarvikkeita, tietotekniikan tarvikkeita, kahviotarvikkeita, kiinteistö- ja siivoushuollon tuotteita, ensiapu- ja ergonomiatuotteita, LED-valaistusratkaisuja sekä tuotteita työmaille.

Yhtiö julkisti tiistaina positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö arvioi vertailukelpoisen liikevoiton 2020 kasvavan vuoden 2019 vertailukelpoisesta liikevoitosta, joka oli 1,7 miljoonaa euroa.

Wulffin 27.4. julkaistussa osavuosikatsauksessa yhtiö oli arvioinut 2020 vertailukelpoisen liikevoiton laskevan vuodesta 2019.

Yhtiön ilmoitus oli mannaa sijoittajille ja Wulffin osake raketoi eilen Helsingin pörssissä lähes 26 prosenttia. Toukokuun lopulta osake on kirinyt nyt jo lähes 43 prosenttia.

Tiedotteessaan yhtiö mainostaa kykyään mukauttaa nopeasti tuotevalikoimaansa ja toimintatapojaan, mistä koronakriisiin reagointi oli hyvä esimerkki. Wulffin mukaan kevään poikkeusoloissa esimerkiksi hygienia- ja puhdistus- ja suojaustuotteet nostivat osuuttaan myynnistä merkittävästi. Wulff myös panosti ajankohtaiseen tuotevalikoimaan hankkimalla uusien tuotteiden lisäksi uusia toimittajia osaaviksi kumppaneiksi.

Lisäksi yhtiössä toteutettiin sopeuttamistoimenpiteitä niissä liiketoiminnoissa, joihin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi asetetut tapaamis- ja matkustusrajoitukset erityisesti vaikuttivat.

Inderesin analyytikko Olli Koponen arvioi, että Wulffin uusien koronakriisiin liittyvien tuotteiden katteet ovat kohtuullisen hyviä, joka on nostanut Inderesin arvion mukaan yhtiön myyntikatetta.

”Hyvin sujuneen myynnin lisäksi yhtiö on suorittanut onnistuneita säästötoimenpiteitä yksiköissä, joihin koronaviruksen toimenpiteillä ja rajoituksilla on ollut isompia vaikutuksia”, Koponen toteaa artikkelissaan.

Wulffin uusien tuotteiden kysynnän lisäksi ensi vuonna on jälleen nähtävissä piristyvää kysyntää myös yhtiön messuille sekä koronan vuoksi kysynnän hiipumista kohdanneille toimistotarvikkeille, Inderes-analyytikko uskoo.

Koponen ennustaa Wulffin lähivuosille kaksinumeroista tuloskasvua.

”Odotamme nyt kuluvana vuonna yhtiön liikevoiton nousevan noin 13 % 1,9 MEUR:oon (aik. 1,4 MEUR). Ensi vuonna näemme liikevoiton kasvun jatkuvan noin 11 %:n vauhtia 2,1 MEUR:oon (aik. 1,7 MEUR). Tätä ajaa edellä mainittu palautuva kysyntä sekä myyntimixin parantuminen yhdessä tehokkaamman kulurakenteen kanssa.”

Koposen mukaan koronaviruksen aiheuttamista haasteista huolimatta Wulff näyttäisi pystyvän kasvattamaan liikevoittoaan jo kolmatta vuotta putkeen. Se herättää luottamusta yhtiön jatkuvaa tulosparannusta kohtaan.

Inderes nosti Wulffin tavoitehinnan 2,1 euroon aiemmasta 1,75 eurosta pitäen suosituksen lisää-tasolla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös