Rahastotietoa

Varainhoitoyhtiö lanseerasi markkinaneutraalin sijoitusrahaston – ”auttaa sijoittajia hajauttamaan salkkuaan”

Pictet Asset Managementin uusi rahasto pyrkii vähäiseen korrelaatioon osakeindeksien kehityksen kanssa.

Pictet Asset Management lisää aktiivisesti hallinnoitujen tuotteidensa valikoimaan uuden osakestrategian, Pictet TR-Aquila -UCITS-rahaston, joka on markkinaneutraali osakerahasto ja jolla on viikoittainen likviditeetti.

Rahasto tulee rekisteröitäväksi useisiin Euroopan maihin, myös Suomeen.

Pictet TR-Aquila tähtää pääoman kasvuun pitkällä aikavälillä. Se pyrkii myös vähäiseen korrelaation osakemarkkinoilla välttämällä makrotaloudesta vahvasti riippuvaisia yhtiöitä ja keskittymällä terveydenhuollon, teknologia-, media- ja telealan sekä kuluttajakaupan kaltaisiin avaintoimialoihin. Rahasto sijoittaa likvideihin yhtiöihin pääasiassa Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Strategia on asiakkaiden käytettävissä nyt ensimmäistä kertaa. Sen mukaisia sijoituksia on jo useita vuosia hallinnoinut Lontoosta käsin Asim Nurmohamed apunaan Alexandre Diogo ja Bharat Garg.

Tiimin jäsenillä on vahva tutkimustausta ja he hyödyntävät Pictet Asset Managementin kattavia globaaleja infrastruktuuri- ja sijoitusresursseja.

“Aquila-tiimimme on hoitanut menestyksekkäästi tätä monistrategiarahastoihimme kuuluvaa rahastoa jo vuodesta 2018. Meillä on nyt ilo tuoda Pictet TR-Aquila asiakkaidemme käyttöön. Uskomme, että Pictet TR-Aquilan strategia on ainutlaatuinen UCITS-maisemassa ja että se auttaa sijoittajia hajauttamaan salkkujaan”, sanoo Total Return Equities -ryhmän vetäjä Doc Horn.

TR-Aquila on kymmenes rahasto Pictet Asset Managementin Total Return -rahastovalikoimassa. Näissä rahastoissa on hallinnoitavana 9,5 miljardia dollaria. Valikoiman muut markkinaneutraalit rahastot ovat Agora (eurooppalaiset osakkeet), Akari (japanilaiset osakkeet) ja Diversified Alpha (monistrategia).

Samaan valikoimaan kuuluvat myös long/short directional -osakerahastot, Corto (eurooppalaiset osakkeet), Mandarin (Suur-Kiina-alueen osakkeet), Atlas (globaalit osakkeet), Distressed and Special Situations (tapahtumaperusteinen), Kosmos (globaalit korkotuotteet) ja Sirius (long/short- kehittyvien markkinoiden lainat). 

Sijoittaja voi myös rakentaa markkinaneutraalin position myös itse, ilman siihen pyrkivää rahastoa. Markkinaneutraali sijoitusstrategia rakennetaan siten, että hyviä osakkeita ostetaan pitkiksi ja huonoja osakkeita myydään lyhyeksi. Toisin sanoen markkinaneutraali osakestrategia toimii niin, että siinä sijoittaja ostaa aliarvostettuja osakkeita kurssinousun toivossa ja myy lyhyeksi yliarvostettuja osakkeita kurssilaskun toivossa.

Lyhyeksi myynti tarkoittaa osakkeen lainaamista, myymistä ja ennen pitkää takaisin ostamista. Tarkoituksena on siis napata voittoa myyntihinnan ja takaisinostohinnan erotuksen verran.

Mikäli tämä strategia toimii, se tuo sijoittajalle selkeän hyödyn: tasaisen tuoton vuodesta toiseen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös