Yritysuutiset

Nordnet harkitsee listautumista ja strategisia vaihtoehtoja

Nordnet sekä sen omistajat, Öhman-konserni ja Nordic Capital ovat päättäneet tarkastella strategisia vaihtoehtoja, joihin sisältyy Nordnet AB:n mahdollinen listaaminen.

Listautumisen tavoitteena on tarjota Nordnetille parhaat mahdolliset puitteet, jotta se voi siirtyä seuraavalle kehityksen tasolle. Mitään päätöstä ei ole tehty, ja markkinoille ilmoitetaan, jos ja kun tämänkaltainen päätös tehdään.

Nordnet listattiin Tukholman pörssiin vuonna 1999. Vuonna 2016 Omistajat tekivät Nordnetistä yhteisen suositellun julkisen käteisostotarjouksen, jonka seurauksena yritys myöhemmin poistettiin pörssilistalta.

Yksityisessä omistuksessa liiketoimintaan on tehty merkittäviä investointeja. Niiden tavoitteena on luoda luokkansa paras säästämisen ja sijoittamisen alusta, jossa painopisteessä ovat markkinoiden johtava käyttäjäystävällisyys, saavutettavuus, hinnoittelu ja tuotetarjonta.

Nordnet on kovassa kasvussa. Viime heinäkuussa Nordnet julkisti vuoden 2020 ensimmäisen puoliskon tuloksensa. Sen mukaan se ylsi ennätykselliseen taloudelliseen tulokseen, johon kuuluu asiakasmäärän 25 prosentin vuotuinen kasvu sekä asiakasvarojen 20 prosentin vuotuinen kasvu. Vuoden 2020 toisen neljänneksen lopulla Nordnetillä oli Pohjoismaissa 1 070 000 asiakasta, ja asiakasvaroja oli 425 miljardia Ruotsin kruunua.

”Yhdessä olemme saavuttaneet monia niistä tavoitteista, joita lähdimme tavoittelemaan vuonna 2016, ja nyt on oikea aika tarkastella erilaisia strategisia vaihtoehtoja, joilla Nordnetiä viedään eteenpäin, mukaan lukien mahdollinen listautuminen. Perustajana ja pitkäaikaisena omistajana odotamme innolla aktiivista osallistumista Nordnetin jännittävään matkaan kohti tulevaisuutta”, Nordnetin hallituksen puheenjohtaja Tom Dinkelspiel toteaa.

Nordnet AB on vuonna 1996 perustettu ruotsalainen osake- ja rahastovälittäjä, nettipankki, joka tarjoaa palveluitaan Pohjoismaissa. Nordnet toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Kommentoi
Ylös
>