Yritysuutiset

Vaisala antoi positiivisen tulosvaroituksen – kolmas vuosineljännes odotettua parempi

Mittauslaitteita valmistava Vaisala nosti kuluvan vuoden tulosennustetta.

Vaisala tarkentaa vuoden 2020 liikevaihtoennustettaan ja nostaa liiketulosennustettaan. Vaisalan arvioi nyt vuoden 2020 liikevaihdon olevan 370–390 miljoonaa euroa ja liiketuloksen 40–48 miljoonaa euroa.

Vaisalan aiempi 21.7. julkaistu taloudellinen ohjeistus vuodelle 2020 oli, että vuoden 2020 liikevaihto olisi 370–405 miljoonaa euroa ja liiketulos 34–46 miljoonaa euroa.

Vaisalan tammi–syyskuun 2020 alustava liikevaihto oli 273 miljoonaa euroa ja alustava liiketulosta 33 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan kansainvälinen talouden taantuma on vaikuttanut erityisesti lentokenttäasiakassegmenttiin ja kehittyviin markkinoihin. Sää- ja ympäristöliiketoiminta-alue ei ole saanut isoja projektitilauksia. Vaisalan mukaan saadut tilaukset ovat laskeneet eniten Latinalaisessa Amerikassa sekä APAC- ja MEA-alueilla.

Projektitoimituksia on viivästynyt johtuen koronapandemiaan liittyvistä rajoituksista. Teollisten mittausten liiketoiminta-alue ei ole saavuttanut teollisille instrumenteille ja nestemittaustuotteille asetettuja kasvutavoitteitaan toisen ja kolmannen neljänneksen aikana epävakaan markkinatilanteen takia. Saadut tilaukset ovat laskeneet EMEA-regioonassa. Americas- ja APAC-regioonissa tilaukset ovat olleet edellisen vuoden tasolla.

Näistä johtuen Vaisala arvioi vuoden 2020 liikevaihdon nyt olevan 370–390 miljoonaa euroa.

Vaisala antoi myös tietoja kolmannen vuosineljänneksen kehityksestä.

Haastavasta liiketoimintaympäristöstä huolimatta Vaisalan suoritus on ollut vahva koko vuoden ja kolmannella neljänneksellä odotettua parempi. Sää- ja ympäristöliiketoiminta-alueen digitaaliset palvelut ja teollisten mittausten liiketoiminta-alueen tuote- ja palveluliiketoiminnot paransivat bruttokateprosenttejaan.

Pitkittyneestä koronapandemiasta seurannut kiinteiden kulujen lasku on parantanut liiketulosta aiemmin arvioitua enemmän.

Näiden seurauksena Vaisala arvioi 2020 liiketuloksen arvioidaan nyt olevan 40–48 miljoonaa euroa.

Koska koronapandemia on edennyt toiseen vaiheeseen, näkyvyys jatkuu heikkona ja aiheuttaa merkittäviä epävarmuuksia loppuvuodelle. Neljäs vuosineljännes on tyypillisen kausivaihtelun vuoksi ollut Vaisalalle ja erityisesti sää- ja ympäristöliiketoiminta-alueelle tärkeä neljännes. Näin ollen taloudellisen ohjeistuksen vaihteluvälit ovat yhä laajat. Puolivuosiraportissa 21.7.2020 julkaistut vuoden 2020 markkinanäkymät ovat ennallaan.

Vaisala julkaisee osavuosikatsauksen tammi–syyskuulta 2020 tiistaina 27.10.2020.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös