Sijoitusideat

Fiskars julkaisi ”järisyttävän vahvan” tulosraportin

Fiskars osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Fiskarsin poikkeuksellisen hyvä kysyntä useissa kategorioissa ja säästötoimenpiteet tukivat vahvaa kehitystä kolmannella vuosineljänneksellä.

Brändiyhtiö Fiskarsin liikevaihto kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä 7,2 prosenttia edellisvuodesta lähes 267 miljoonaan euroon. Vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi 9,5 prosenttia. Kasvuun vaikuttivat Terra- ja Crea-segmentit, joissa puutarha- ja kastelukategoriat sekä saksi- ja askartelukategoriat tukivat positiivista kehitystä.

Vertailukelpoinen EBITA nousi yli 39 miljoonaan euroon, kun se vuosi sitten oli vain 13,4 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos nousi 0,04 eurosta 0,33 euroon.

Vertailukelpoinen EBITA kasvoi kaikilla liiketoiminta-alueilla. Kasvua tukivat merkittävät väliaikaiset kustannussäästötoimet, jotka liittyivät myynti-, markkinointi-, matka- ja hallintokuluihin. Myös meneillään olevien ohjelmien pitkäaikaisten tehostamistoimien vaikutukset olivat nähtävissä.

Fiskars toisti näkymät tälle vuodelle ja odottaa nyt konsernin vertailukelpoisen EBITAn kasvavan vuodesta 2019.

”Fiskars Groupin liiketoiminta kehittyi hyvin kolmannella neljänneksellä, ja sekä liikevaihto että vertailukelpoinen EBITA kasvoivat selvästi edellisvuoteen verrattuna. Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta kannattavuutemme parani erityisesti vuosineljänneksen loppua kohti”, kertoo Fiskarsin väliaikainen toimitusjohtaja Sari Pohjonen.

Pohjosen mukaan erittäin epävakaan toisen vuosineljänneksen jälkeen yhtiö keskittyi suorituksen parantamiseen, kulujen hallintaan ja laadukkaaseen asiakaspalveluun sekä kiinnostavien kokemusten tarjoamiseen kuluttajille.

Fiskars kannattavuuskehitys tunnusluvut
Lähde: Fiskars Oyj.

Fiskarsin verkkokauppa laajenee nyt vauhdilla.

”Etenimme hyvin strategisten prioriteettimme osalta, sillä oma verkkokauppa jatkoi kasvuaan vahvoin kaksinumeroisin luvuin kaikilla liiketoiminta-alueilla. Samoin laajentuminen Kiinassa Wedgwood-brändin voimin eteni suunnitelmien mukaisesti ja kasvu jatkui vahvana.”

Inderesin analyytikko Petri Kajaani hehkuttaa Fiskarsin tulosraporttia.

”Fiskarsin Q3-tulos oli järisyttävän vahva ja se ylitti selvällä marginaalilla sekä meidän että konsensuksen ennusteet”, Kajaani toteaa Inderesin aamukatsauksessa.

Kajaanin mukaan Fiskars on jo käytännössä saavuttanut ohjeistuksensa ja sitä voidaan vielä joutua nostamaan muotoon ”vertailukelpoinen EBITA kasvaa selvästi vuodesta 2019”.

Fiskarsilla on käynnissä kaksi merkittävää uudelleenjärjestelyohjelmaa, jotka päättyvät 2021 loppuun mennessä.

”Yhtiö on kertonut odottavansa niistä yhteensä 37 MEUR:n vuotuisia kulusäästöjä, joiden odotetaan toteutuvan vaiheittain ohjelmien etenemisen aikana. Ohjelmien on kerrottu synnyttävän yhteensä noin 70 MEUR:n vertailukelpoisuuteen vaikuttavat kulut vuoden 2021 loppuun mennessä, joista on kirjattu vasta 30 MEUR. Selvästi odotuksiamme suurempi osa näistä kuluista on ilmeisesti siirtymässä vuodelle 2021 ja sijoittajien kannattaa huomata, että ohjelmiin liittyviä kertaluonteisia kuluja tullaan nykyisten tietojen valossa kirjaamaan vielä yhteensä noin 40 MEUR seuraavan viiden kvartaalin aikana”, Kajaani pohtii.

Fiskarsin tulos- ja tasepohjainen arvostus ovat maltillisia ja osinkotuotto on hyvällä tasolla, Kajaani arvioi.

”Fiskarsin raportoitua tulosta painavat 2020-2021 aikana kirjattavat isot uudelleenjärjestelyohjelmien kulut, mutta näemme tuloksen paranevan selvästi vuoden 2021 jälkeen, kun ohjelmat ovat valmistuneet”, Kajaani ennustaa.

Fiskarsin kertaluonteisista eristä oikaistut vuosien 2020 ja 2021 Inderesin ennusteiden mukaiset P/E-luvut ovat matalat, vain 13x.

”Tasepohjainen arvostus (P/B 1,4x) on vakaata tulosta tekevälle brändiyhtiölle matala ja lähivuosien hyvät noin 5 %:n osinkotuotot puoltavat positiivisen suosituksen toistamista”, Kajaani toteaa.

Inderes nosti Fiskarsin tavoitehinnan 14,0 euroon aikaisemmasta 13,0 eurosta ja toistaa hyvien suoritusten jatkuessa lisää-suosituksen.

Inderesin tämän vuoden 0,96 euron osakekohtaisella tulosennusteella Fiskarsin oikaistu P/E-kerroin on 14x.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös