Asunnot ja kiinteistöt

Raju romahdus liike- ja toimistorakennusten rakennusluvissa

Tilastokeskuksen tilastot kertovat, että rakentaminen on Suomessa laskussa.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2020 heinä-syyskuussa 7,7 miljoonaa kuutiometriä, 11,1 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä kasvoi ajanjaksolla 13,1 prosenttia ja muuhun kuin asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä puolestaan väheni 19,6 prosenttia.

Rakennuslupien kuutiomäärän vähenemiseen vaikutti eniten liike- ja toimistorakentamisen jyrkkä 48,2 prosentin lasku viime vuoteen verrattuna.

Tilastokeskuksen mukaan asuinrakentamisen luvista kerrostaloille myönnetty kuutiomäärä kasvoi 42,0 prosenttia. Pientalojen kuutiomäärä puolestaan väheni 13,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennuslupia myönnettiin heinä-syyskuun aikana kaikkiaan 8 586 asunnolle. Määrä oli 21,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Samaan aikaan aloitettiin kaikkiaan 10 813 asunnon rakentaminen ja asuntoja valmistui 10 471 kappaletta.

Myös rakentamisen volyymi on laskussa.

Tilastokeskuksen mukaan käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi väheni heinä-syyskuun aikana 6,8 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi väheni 5,4 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 7,8 prosenttia. Samaan aikaan rakennushankkeita aloitettiin 9,6 miljoonan kuutiometrin edestä, 11,1 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamisen aloituksia oli 9,4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös