Osakeanalyysit

Sampo karsii vihdoinkin rönsyjä – sijoitusammattilaiset kiittävät Nordean osakkeiden myyntejä

Sampo osakekurssi sijoittaminen pörssi talous finanssikonserni

Sampo toteuttaa nyt strategiaansa käytännössä ja keskittyy yhä enemmän vahinkovakuutustoimintaan.

Sampo kertoi tällä viikolla tiedotteessaan, että ilmoittanut käynnistävänsä nopeutetun tarjousmenettelyn 162 miljoonan Nordean osakkeen tarjoamiseksi institutionaalisille sijoittajille.

Osakemyynti vastaa 4,0 prosenttia Nordean osakekannasta, mikä laskisi Sammon Nordea-omistuksen 15,9 prosenttiin.

Suunnitellulla myynnillä Sampo suuntautuu lähemmäs konsernin strategiseksi painopisteeksi valittua vahinkovakuutusliiketoimintaa. Konserni tarkastelee vaihtoehtoja tämän prosessin jatkamiseksi aikanaan tavoitteenaan luoda omistaja-arvoa jatkossa ennen kaikkea vahinkovakuutusliiketoiminnalla. Sampo jatkaa Nordean suurimpana osakkeenomistajana ja luottaa siihen, että Nordea saavuttaa strategiansa mukaisesti vuodelle 2022 asettamansa taloudelliset tavoitteet.

Sampo suunnittelee Nordea-osakkeiden myynnistä saatavilla varoilla laskevansa velkaisuusastettaan ja vahvistavansa konsernin maksuvalmiutta ja kykyä tarttua tulevaisuudessa aukeaviin tilaisuuksiin.

Sampo omistaa myynnin jälkeen hieman alle 643 miljoonaa Nordean osaketta, mikä vastaa 15,9 prosenttia Nordean kaikista osakkeista ja äänioikeuksista. Sampo on myynnin yhteydessä, tietyin poikkeuksin, sitoutunut olemaan myymättä Nordean osakkeita ajanjaksolla, joka päättyy 9.5.2021.

Handelsbanken kertoo aamukatsauksessaan suhtautuvansa myönteisesti osakekauppaan.

”Meidän mielestämme omistusten myynti ja brittiläisen vahinkovakuutusyhtiö Hastingsin osto vahvistavat sitä, että yhtiö toteuttaa strategiaansa käytännön tasolla”, pankki arvioi.

Handelsbanken näkee keskittymisen vahinkovakuutusbisnekseen positiivisena tavoitteena.

”Lisäksi uskomme, että Sammolla on nyt mahdollisuus vähentää velkaansa, joka nousi Hastings-kaupan myötä”, pankki toteaa. Vuonna 1996 perustettu Hasting on yksi johtavista vahinkovakuutusten tarjoajista Yhdistyneen kuningaskunnan markkinalla.

Myös Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén ja analyytikko Matias Arola suhtautuvat Nordea-osakkeiden myyntiin myönteisesti.

”Vaikka Nordea-omistuksen osittainen myynti näin nopealla aikataululla oli meille yllätys, suhtaudumme uutiseen positiivisesti, sillä se vie Sammon sijoittajatarinaa pohjoismaisesta finanssikonsernista kohti puhdasta vakuutusyhtiötä ja fokusoituminen vakuutusliiketoimintoihin on keskeistä nykyisen monialayhtiöalennuksen purkaantumiselle. Uskomme myös osakemarkkinoiden ottavan uutiseen vastaan myönteisesti ja odotamme Sammon osakkeen reagoivan tiedotteeseen positiivisesti”, Vilén ja Arola toteavat artikkelissaan.

Inderesin analyytikot uskovat, että yritysjärjestelyt eivät nyt ole Sammon suunnitelmissa ja siksi analyytikot pitävät uusia järjestelyjä lyhyellä aikavälillä epätodennäköisinä.

”Yhtiö aikookin käyttää osakemyynnistä saatavat varat taseensa vahvistamiseksi. Tämä on perusteltua, sillä vaikka tase onkin vakavaraisuuden suhteen vahva, on yhtiön velkaantuneisuus yli sen tahtotilan”, Inderesin analyytikot toteavat.

Handelsbankenin suositus Sammon osakkeelle on edelleen osta ja osakkeen tavoitehinta on 41 euroa. Myös Inderes antaa osakkeelle ostosuosituksen 38 euron tavoitehinnalla.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös