Asunnot ja kiinteistöt

Miten toimia, ettei vuokralaisen häätöä tarvita?

Miten sekä vuokralainen että vuokranantaja voivat toimia ennaltaehkäisevästi ja miten vuokranantaja voi auttaa vuokralaistaan?

Ilta-Sanomissa oli eilen eli 9.11.2020 juttu, jossa Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita kertoo Vuokralaisen häätämiseen johtavista tilanteista ja käytännöistä. 

Juttu osui asuntomarkkinoiden twitterissä silmään, kun Anne Viidan titteliksi oli laitettu Vuokranantajat ry:n toiminnanjohtaja. Joku terävästi huomio, olikohan Sanna Hughes jo kuullut syrjäyttämisestään. Tässä toimituksen pikkuvirheessä oli kuitenkin positiivista piilosanomaa, sillä Vuokranantajien toiminnanjohtajana yhä jatkava Sanna Hughes olisi voinut antaa samanlaiset tiedot ja ohjeet kuin Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja antoi.

Jutusta puuttui nykyään niin tyypillinen vastakkainasettelu eikä siinä syytelty vuokranantajia eikä lainsäädäntöä vaan annettiin luontevasti hyödyllistä tietoa, joka voi auttaa vuokralaisia ja vuokranantajia pitämään vuokrasuhteen kunnossa ennaltaehkäisevästi ilman, että häätökäytäntöihin täytyy tutustua tai häätöpäätös tulee yllättäen.

Poimin jutusta Anne Viidan 3 tärkeintä pointtia ja lisäsin omia näkemyksiäni, miten sekä vuokralainen että vuokranantaja voivat toimia ennaltaehkäisevästi ja miten vuokranantaja voi auttaa vuokralaistaan.

Tutustu myös näihin:

Ostan asuntoja – Podcast
Ostan asuntoja – Youtube

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös