Kasvuosakkeet

Analyytikko: Hissiyhtiö Kone on liian kallis

Osakkeen arvostus alkanut korjaantua, mutta on silti liian korkea, arvioi Danske Bankin analyytikko.

Kone osakekurssi hissiyhtiö pörssi sijoittaminen

Koneen osake on noussut hurjasti ja tasaisesti vuoden 2009 alusta alkaen. Siitä alkaen tähän päivään hissiyhtiön osake on kivunnut jo lähes 690 prosenttia.

Jatkon kannalta kaksi suurta kysymystä ratkaisee sen, voiko Kone jatkossa tarjota sijoittajalle tuottoa, arvioi Danske Bankin analyytikko Antti Suttelin.

Molemmat kysymykset liittyvät Koneelle tärkeään Kiinan markkinaan.

Koneen kannalta on oleellista, kuinka kauan Kiinan rakennusbuumi kestää ja missä määrin kysyntä Kiinan ulkopuolella palautuu koronakriisin jälkeen, kun otetaan huomioon hotelli-, toimisto- ja vähittäiskaupan rakentamisen potentiaaliset negatiiviset rakenteelliset tekijät.

Suttelinin mukaan koronapandemia on tehnyt Koneesta entistä riippuvaisemman Kiinan asuntorakentamisen buumista. Sen buumin jatkuminen ei ole itsestäänselvyys.

”Kiinassa huolemme on asuntorakentamisen buumin kestävyydessä sen jälkeen, kun kaupungistuminen saavutti huippunsa 2014 YK:n ennustaessa 12%:n laskua vuonna 2020.”

Analyytikon mukaan rakennettavan lattiapinta-alan myynti Kiinassa on kuitenkin 46 prosenttia korkeampi ja aloitukset 25 prosenttia korkeammat koko vuoden 2020 ennusteessa kuin vuonna 2014.

Danske Bank on kuitenkin huolissaan ”spekulatiivisesta varastorakentamisesta”, joka voi aiheuttaa korjauksen alaspäin.

Lisäksi haasteet Kiinan ulkopuolella näkyivät Koneen loka-joulukuun tulosraportissa.

”Q3 20:llä Kiinan ulkopuoliset alueet kohtasivat laskevan kysynnän. Kiinan ulkopuolella Koneen yhdeksän kuukauden tilaukset laskivat v/v ja uskomme osan tästä olevan pysyvää johtuen vähentyneestä liikematkailusta ja toimistotyöstä sekä lisääntyneestä verkkokaupasta”, Suttelin toteaa.

Koneen hintanousu on nostanut osakkeen arvostustasoa. Kuluvan vuoden konsensusennusteen mukaisella 2,0 euron osakekohtaisella tuloksella Koneen P/E-kerroin on lähes 32x.

Danske Bank laskee arvostuskertoimien ja verrokkivertailun avulla, että osakkeen käypä arvo on selvästi tämän hetken 65 euron osakekurssia alhaisempi.

”Perustamme Koneen oikeutetun arvostuksen Schindlerin menneeseen 5 vuoden arvostuskertoimeen (16,0x) lisättynä Koneen 10 vuoden preemioon (15%). Saamme 18,4x osoittaen 59,0 euron 12 kuukauden käypää arvoa (aiemmin 56,4), joka on uusi 12 kuukauden tavoitehintamme”, Suttelin toteaa.

Danske Bank pitää hissiyhtiön riskiä-tuotto -suhdetta epähoukuttelevana Koneen osakkeissa. Koneen loka-joulukuun tulos julkaistaan 28.1.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös