Sijoitusuutiset

Sijoittajat innostuivat autovalmistajista ja kryptovaluuttojen välittäjästä

uto-osakkeet nostivat Saksan pörssin osuutta Danske Bankin suomalaissijoittajien kaupoista. Jenkkiosakkeista suosituimpien joukkoon nousi kryptovaluuttavälittäjä Coinbase.

Danske Bankin suomalaisasiakkaat keskittyivät aiempia kuukausia enemmän kaupankäynnissään suomalaisiin ja muihin eurooppalaisiin osakkeisiin. Saksan osuus on kuitenkin kasvussa aiempiin vuosiin verrattuna, mitä selittää kasvanut kiinnostus auto-osakkeisiin.

Auto-osakkeet kiinnostavat nyt paljon Danske Bankin suomalaisia piensijoittaja-asiakkaita. Saksassa vaihdetuimpien ja netto-ostetuimpien osakkeiden joukkoon nousivat Daimler, Volkswagen ja BMW.

”Autoalan muutos uusiin voimanlähteisiin on saanut paljon huomiota viime aikoina. Aiemmin sijoittajia ovat kiinnostaneet erityisesti uudet sähköautovalmistajat kuten amerikkalainen Tesla ja kiinalainen Nio. Nyt sijoittajat käyvät kauppaa paljon myös perinteisten autoyhtiöiden osakkeilla. Mahdollisesti usko yritysten menestykseen on kasvanut”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Huhtikuussa Saksan pörssin osuus kaupasta nousi 3,4 prosenttiin ja tästä kaupasta noin neljännes käytiin autoyhtiöiden osakkeilla. Vuosi sitten Saksan osuus kaupoista oli 2,6 prosenttia ja autoyhtiöiden osuus oli niistä noin 18 prosenttia.

Yhdysvaltojen houkuttelevuus sijoituskohteena on ollut esillä paljon viime aikoina, ja myös Danske Bankin suomalaisasiakkaat ovat käyneet ahkerasti kauppaa yhdysvaltalaisilla osakkeilla. Esimerkiksi helmikuussa Yhdysvaltojen osuus kaupankäynnistä nousi lähes 20 prosenttiin. Nyt osuus tasaantui 8 prosenttiin, joka on jopa vähemmän kuin viime vuonna huhtikuussa.

”Yhdysvaltojen markkinat ovat olleet houkuttelevat, mutta myös Danske Bank korostaa nykyään sijoitusnäkemyksessään eurooppalaisia osakkeita. 2021 Euroopan tuloskasvun odotetaan olevan valtavaa ja Euroopan osakkeet ovat lähellä ennätyshalpoja tasoja verrattuna muihin. Euroopan talous on alisuoriutunut elpymisen aikana, mutta rajoituksien poistuessa toipumispotentiaali on suuri. EU on ollut rokottamisen suhteen hidas verrattuna Yhdysvaltoihin tai britteihin, mutta toipuvan globaalin talouskasvun odotetaan tukevan syklistä Euroopan osakemarkkinaa. Näyttää siis siltä, että suomalaiset piensijoittajat ovat mukauttaneet sijoittamistaan suosituksiin”, Kemppainen sanoo.

Yhdysvalloissa 14. huhtikuuta listautunut kryptovaluuttojen kauppapaikka Coinbase nousi vaihdetuimpien sekä nettomyydyimpien osakkeiden joukkoon. Osakkeen hinta nousi listautumisen yhteydessä, mutta on nyt tasaantunut.

Suomen osuus osakekaupasta nousi korkeimmalle tasolleen tänä vuonna. Kaupoista yli 80 prosenttia tehtiin suomalaisilla osakkeilla. Viime viikolla tuloksen kertonut Nokia kiinnosti sijoittajia erityisesti positiivisen tuloksen jälkeen.

Coinbasen listautuminen Nasdaqiin oli suuri mediatapahtuma ja menestys. Jo ensimmäisenä pörssipäivänä osake kipusi yli 80 miljardin dollarin markkina-arvoon. Coinbase on ensimmäinen amerikkalainen pörssinoteerattu suuryhtiö, jonka liiketoiminta keskitty kryptovaluuttoihin.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi
Ylös
>