Sijoitusideat

Tämä jenkkipörssi rikkoi vastustason ja jatkaa nousutrendissä

SP 500 tekninen analyysi vastustaso
Kuva: Investtech.

Yhdysvaltojen S&P 500 -osakeindeksi on nousutrendissä, mikä kertoo vahvan kehityksen jatkuvan, arvioi tekniseen analyysiin perustuvaa sijoituspalvelua tarjoava Investtech.

Indeksi on rikkoutunut ylös vastustason läpi noin 4200 pisteen kohdalla.

Tuki- ja vastustasot ovat teknisen analyysin peruskäsitteitä. Tukitasoksi kutsutaan hintaa, jossa osakkeen kysyntä on tarjontaa vahvempi. Tällöin tukitaso antaa siis osakkeen kurssille tukea, jolloin hinnan ei uskota helposti alittavan tukitasoa. Ajatuksena siis on, että osakkeen hinnan halventuessa ja lähestyessä tukitasoa ostajat haluavat enemmän ostaa osaketta kuin myyjät myydä sitä.

Vastustasossa tilanne on toisinpäin. Se on puolestaan hinta, jossa osakkeen tarjonta on kysyntää vahvempi, jolloin vastustaso pyrkii estämään osakkeen kurssinousua tason yli.

Vastustason ylitys tarkoittaa Investechin mukaan sitä, että USA:n pörssi-indeksin tukitaso on noussut.

”Näin ollen on signalisoitu edelleen tapahtuvaa nousua ja jos reaktioita takaisinpäin tapahtuu, on tukitaso nyt 4200 piste”, Investech toteaa.

Investechin mukaan RSI-indeksi on yliostettu. RSI eli suhteellinen voimaindeksi (relative strength index) on yksi käytetyimmistä teknisen analyysin välineistä. RSI-indeksi mittaa osakkeen kurssinousun ja -laskun suhteellista, keskinäistä voimaa. RSI-indeksi heilahtelee (oskilloi) nollan ja sadan pisteen välillä.

RSI-indikaattorin avulla pyritään löytämään sijoituskohteet, jotka ovat joko ylimyytyjä tai yliostettuja.

”Osakkeen kurssi saattaa nousta lisää, ja odotamme RSI:n laskevan ennen kuin tämä voidaan tulkita myyntisignaaliksi”, Investtech toteaa.

S&P 500 -indeksiä Investtech pitää kokonaisuutena teknisesti positiivisena keskipitkällä aikavälillä.

Teknisessä analyysissä pyritään saavuttamaan ylituottoa analysoimalla osakekurssien historiallisia hintoja. Tekninen analyysi nojaa oletukseen markkinoiden epätäydellisyydestä, jolloin osakemarkkinat eivät hinnoittele kursseja tehokkaasti, vaan erilaisilla psykologisilla tekijöillä on vaikutusta kursseihin.

Kaikki sijoittajat eivät pidä teknistä analyysiä toimivana sijoitusstrategiana, vaan kieltävät sen kyvyn ennustaa tuottoja. Tekninen analyysi voi myös johtaa kriitikoiden mukaan liialliseen kaupankäyntiin, mikä syö tuottoa.

Toisaalta Investtechin tekniseen analyysiin pohjautuva osakesalkku on sekä tänä vuonna että vuonna 2020 tuottanut kaupankäyntikustannusten jälkeenkin selvästi paremmin kuin koko Helsingin pörssi. Viime vuonna salkun tuotto oli yli 33 prosenttia, kun indeksi nousi vain 10 prosenttia.

Tänä vuonna Investtechin salkku on tuottanut kaupankäyntikulujen jälkeen yli 25 prosenttia, kun Helsingin pörssin tuotto on ollut 15 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös