Asunnot ja kiinteistöt

Tuoreet rakennustilastot kertovat: Rakennuslupien kova nousu ennakoi rakentamisen kiihtymistä

Lähde: Tilastokeskus.

Sekä käynnissä olevien rakennushankkeiden määrä että myönnettyjen rakennuslupien määrä on selvässä kasvussa.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2021 maalis-toukokuussa yhteensä 13,7 miljoonaa kuutiometriä, mikä on 18,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuinrakentamisen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi ajanjaksolla 20,4 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen kuutiomäärä 17,5 prosenttia. Kerrostaloille myönnettiin rakennuslupia kuutioina 16,7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Pientaloille myönnetty kuutiomäärä kasvoi yli viidenneksellä, 21,6 prosenttia.

Rakennuslupia myönnettiin maalis-toukokuun aikana kaikkiaan 13 127 asunnolle. Määrä oli peräti 22,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuinrakennushankkeille myönnettiin maalis-toukokuussa rakennuslupia yhteensä 4,1 miljoonaa kuutiometriä, vuotta aiemmin määrä oli 3,4 miljoonaa kuutiota.

Samaan aikaan myös rakennushankkeita aloitettiin 16,9 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, mutta valmistuneet rakennushankkeet jäivät 6,5 prosenttia vuodentakaista alemmalle tasolle.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi väheni maalis-toukokuun aikana 3,0 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi 2,2 prosenttia, kun taas muun kuin asuinrakentamisen volyymi väheni 6,9 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös