Sijoitusuutiset

Inderesin listautumisen yleisöanti ylimerkittiin yli kahdeksankertaisesti – piensijoittajille omistuksesta vain murusia

Inderesin listautuminen oli odotettu menestys. Inderes sai yleisöannissa 10 000 uutta omistajaa ja yksittäisten sijoittajien omistukset jäävät pieniksi.

Analyysitalon listautumisannissa tarjottiin merkittäväksi enintään 236 303 uutta Inderesin osaketta. Listautumisanti koostui yleisöannista Inderes-yhteisön jäsenille Suomessa sekä henkilöstöannista Inderes-konsernin henkilöstölle.

Listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti.

Listautumisannin ehtojen mukaisiin alustaviin osakemääriin suhteutettuna yleisöanti merkittiin peräti 8,3-kertaisesti ja henkilöstöanti noin 1,2-kertaisesti. Henkilöstöantiin osallistui 64 henkilöä. Listautumisanti merkittiin kokonaisuudessaan noin 6,3-kertaisesti, minkä vuoksi se keskeytettiin 5.10.

Inderesin hallitus hyväksyi yleisöannissa tehdyt merkintäsitoumukset kokonaan 10 osakkeeseen saakka ja tämän ylittävältä määrältä noin 5,1 prosentin osalta annetuista merkintäsitoumuksista. Henkilöstöannissa tehdyt merkintäsitoumukset hyväksyttiin kokonaan 1 333 osakkeeseen saakka ja tämän ylittävältä määrältä noin 61,7 prosentin osalta annetuista merkintäsitoumuksista.

Yleisöannin 10 osakkeen määrä tarkoittaa sitä, että yksittäinen piensijoittaja saa 25 euron merkintähinnalla vaivaisen 250 euron omistuksen Inderesistä.

Yhtiö saa listautumisannista noin 5,7 miljoonan euron bruttovarat. Liikkeeseen laskettujen ja ulkona olevien osakkeiden kokonaismäärä nousee 1 633 362 osakkeeseen, kun listautumisannissa liikkeeseen lasketut uudet osakkeet rekisteröidään Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään kaupparekisteriin.

Osakkeenomistajien kokonaismäärä nousee listautumisannin jälkeen noin 10 000 osakkeenomistajaan.

Kaikille listautumisantiin osallistuneille sijoittajille lähetetään vahvistus merkintäsitoumusten hyväksymisestä ja osakkeiden allokaatiosta niin pian kuin mahdollista, arviolta viimeistään 20.10.2021. Listatutumisannissa annetut osakkeet odotetaan kirjattavan hyväksytyn merkintäsitoumuksen antaneiden sijoittajien arvo-osuustileille arviolta 8.10.2021.

”Haluan kiittää uusia omistajia luottamuksesta, kumppaneita tehokkaasti ja ammattitaitoisesti hoidetusta projektista sekä omaa tiimiä koko listautumisen mahdollistamisesta”, Inderesin toimitusjohtaja Mikael Rautanen toteaa.

Inderesin pörssiyhtiöille tarjottavia päätuotealueita ovat analyysipalvelut, virtuaalitapahtumat sekä IR-ratkaisut. Yhtiö pitää keskeisimpänä kilpailuetunaan sen organisaation kykyä yhdistää ratkaisuissaan asiantuntijapalvelu, oma teknologia-alusta sekä jakelu sijoittajayhteisöön.

Inderes on osannut hyödyntää liiketoiminnassaan Suomessa tapahtuneen kasvavan sijoitusinnostuksen. Kasvu on ollut vauhdikasta, mutta samalla myös kannattavaa.

Vuonna 2020 Inderesin liikevaihto kasvoi 76 prosenttia edellisvuodesta ja oli 8,7 miljoonaa euroa. Kasvua vauhditti etenkin Flik-konsernin hankkiminen yritysostolla. EBITA-liikevoitto kasvoi viime vuonna 96 prosenttia ja oli 1,7 miljoonaa euroa. Vuonna 2021 Inderes odottaa liikevaihdon nousevan jo 11,6–12,3 miljoonaan euroon ja EBITA-liikevoiton 2,1–2,6 miljoonaan euroon.

Inderesin strategian taloudellisena tavoitteena on ylläpitää 30–50 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvuprosentin ja kannattavuuden yhteissummaa markkinasyklistä riippumatta.

Listautumisannissa kerättävän pääoman on tarkoitus antaa Inderesille liikkumavaraa seuraaviin panostuksiin: laajentuminen uusiin kohdemarkkinoita laajentaviin palveluihin, yritysostot, omien teknologia-alustojen tuotekehitys sekä Inderes-yhteisölle kehitettävät palvelut.

Kaupankäynti yhtiön osakkeilla Helsinki pörssin First North Growth Market Finland -markkinapaikalla alkaa näillä näkymin 11. lokakuuta. Osakkeiden ISIN-tunnus on FI4000348651 ja kaupankäyntitunnus INDERES.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös