Markkinakommentit

Sijoitusstrategi: Tuloskausi saanut lentävän lähden USA:ssa

Tuloskausi on lähtenyt rapakon takana liikkeelle poikkeuksellisen vahvasti.

Amerikkalaisyritysten kolmannen vuosineljänneksen tuloskausi sai lentävän lähdön yhdysvaltalaispankkien johdolla, kertoo Nordean päästrategi Antti Saari pankin viikkokatsauksessa.

”Tähän mennessä tuloksensa raportoineet yhtiöt ovat ylittäneet ennusteet 16 prosentilla, mikä on noin kolminkertainen luku tyypilliseen tuloskauteen verrattuna ja reilusti korkeampi kuin yhdelläkään raportointikaudella ennen koronakriisiä”, Saari laskee.

Toistaiseksi tuloksensa julkistaneista jenkkiyhtiöistä peräti 83 prosenttia on ylittänyt ennusteet, mikä on sekin selvästi tavanomaista tuloskautta parempi suoritus.

”Vahvan startin ansiosta tuloskasvuennuste USA:n suurimmille yhtiöille on noussut noin 30 prosentista jo kohti 35 prosenttia. Tuloskasvu tällä vuosineljänneksellä on moninkertaista tavanomaiseen verrattuna, vaikka luvut jäävätkin toisen vuosineljänneksen ilotulituksen varjoon”, Saari kuvailee.

Saaren mukaan rahoitusalan vahva veto oli odotettavissa, vaikka raportoidut lukemat ylittivät Nordean jo valmiiksi myönteiset arviot.

Väkevä tuloskauden aloitus tietää hyvää jenkkipörsseille.

”Pidämme todennäköisenä, että muut alat ylittävät niin ikään ennusteet, mutta hieman maltillisemmalla erolla. Vaikka tuloskausi on vasta alkutekijöissään, antaa lentävä lähtö syyn odottaa, että vahvoista tuloksista saadaan uusi tukijalka pörssikurssien nousun jatkolle”, Saari ennustaa.

Myös USA:n makrotalouden vahva veto jatkuu.

Saaren mukaan Yhdysvaltain syyskuun vähittäismyyntiluvut olivat jälleen myönteinen yllätys sijoittajille. Maan vähittäismyynti kasvoi syyskuussa 0,7 prosenttia elokuuhun verrattuna, kun sijoittajat olivat odottaneet 0,2 prosentin vähenemistä.

Myös työttömyystilastot yllättivät myönteisesti, kun viime viikolla Yhdysvalloissa jätettiin 293 000 uutta työttömyyskorvaushakemusta. Saaren mukaan lukema oli pienin sitten koronataantuman, ja alitti selvästi sijoittajien odottaman hakemusmäärän, joka oli 319 000.

Nordea suosittelee osakealueiden välille peruspainoa. Nordean sijoitusstrategiasta vastaavan tiimin mukaan alueiden
välille on hankalaa tehdä eroja nykytilanteessa. Lähikuukausina on sijoittajan viisasta painottaa salkussaan yrityksiä,
jotka ovat vuodesta toiseen pystyneet tekemään melko vakaata, kasvavaa tulosta. Tällaiset yhtiöt kestävät kurssiheiluntaa tyypillisesti paremmin kuin suhdannekehitykselle herkät yhtiöt, Nordean tiimi suosittaa.

Osakkeiden tarjoamat tuottomahdollisuudet ovat edelleen reilusti korkosijoituksia paremmat.

Mitä sijoittaja voi kolmannen vuosineljänneksen tuloskaudelta odottaa? Katkaisevatko kustannuspaineet vahvan kehityksen vai saako kasvu jatkoa? Näihin kysymyksiin vastaa alla olevalla videolla Nordean päästrategi Antti Saari.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös