Tiedotteet

Lappset keskeyttää viennin Venäjälle

Leikki- ja liikuntapaikkavälineitä sekä elämyspuistoja valmistava rovaniemeläinen perheyritys Lappset Group Oy on yksiselitteisesti päättänyt keskeyttää tuotteidensa viennin Venäjälle maanantaista 28. helmikuuta 2022 alkaen toistaiseksi.

”Vastuullisuus on keskeinen arvo toiminnassamme. Vastuullisesti toimivana yrityksenä emme voi jatkaa liiketoimintaa sellaisessa valtiossa, joka hyökkää itsenäisen kansan ja suvereenin valtion kimppuun. Tällä päätöksellä haluamme osoittaa solidaarisuutta Ukrainan kansalle ja vahvistaa osaltamme yhtenäisyyttä koko läntisessä maailmassa inhimillisten arvojen puolesta,” toimitusjohtaja Tero Ylinenpää sanoo.

Venäjä on ollut Lappsetille kolmen suurimman vientimaan joukossa useiden vuosien aikana.

Toimitusjohtajan mukaan päätös on linjassa elinkeinoelämän järjestöjen, kuten EK:n ja Perheyritysten liiton, kannanottojen kanssa, joissa on tuomittu Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Lappset tuottaa leikki- ja liikuntapaikkavälineitä, elämyspuistoja sekä puisto- ja kadunkalusteista. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 62 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on noin 400 henkilöä kymmenessä eri maassa. Sen kansainvälinen jakelijaverkosto ulottuu noin 60 eri maahan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös