Yritysuutiset

Terveystalo laajentaa kuntoutuspalvelujaan ostamalla Suomen Fysiogeriatria

Yrityskaupalla Terveystalo saa lisää osaamista geriatrisessa kuntouttamisessa.

Helsingin pörssiin listattu Suomen suurin yksityinen terveyspalveluyritys Terveystalo ostaa 31.3. päivätyllä sopimuksella fysioterapiaa ja toimintaterapiaa tarjoavan Suomen Fysiogeriatria Oy:n sekä sen tytäryhtiöt; toi.minna Oy:n, Mimmin terapia Oy:n ja Aktiivi-Fysioterapia Tampere Oy:n.

Yhtiön palveluksessa olevat henkilöt siirtyvät Terveystaloon vanhoina työntekijöinä ja toiminta jatkuu entisissä tiloissa.

Suomen Fysiogeriatria Oy on ikääntyneiden ja muistisairaiden kuntoutukseen erikoistunut yritys Suomessa, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1982. Yhtiön erikoistuneiden tytäryhtiöiden ammattilaiset tarjoavat erityisfysioterapiaa, ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa fysioterapiaa sekä toimintaterapiaa 17 toimipisteessä valtakunnallisesti. Yhtiössä työskentelee 40 toimintaterapeuttia ja 100 fysioterapeuttia, joista valtaosa on geriatrisen fysioterapian erityisosaajia.

Yhtiöt tuottavat palveluita yksityiselle, julkiselle ja kolmannelle sektorille ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2021 oli kuusi miljoonaa euroa.

Kauppa tukee Terveystalon tavoitetta vahvistaa palveluntarjontaa kasvavilla erikoisaloilla, joihin myös erilaiset kuntoutus- ja terapiapalvelut kuuluvat.

”Toivotamme Suomen Fysiogeriatrian ja tytäryhtiöiden henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Terveystaloon. Yhdessä olemme enemmän: yhdistymisen myötä voimme tarjota laadukasta palvelua yhä useammille asiakkaille ja myös maantieteellinen kattavuutemme ottaa harppauksen eteenpäin. Yhdistymisessä siirtyvien ammattilaisten osaaminen ja kokemus toiminta- ja fysioterapiapalveluissa sekä kokonaisvaltaisessa kuntoutuksessa vahvistavat Terveystalon palvelutarjoamaa”, kertoo Terveystalon kasvuliiketoimintojen johtaja Petri Keksi.

Keksin mukaan yhdistymisen myötä Terveystalo saa myös merkittävää täydentävää osaamista geriatrisessa kuntoutuksessa. Terapia- ja kuntoutuspalvelut ovat yksi Terveystalon tärkeistä strategisista kasvualueista.

”Näemme kuntoutuksen ja terapiapalvelut keskeisenä osana tulevaisuuden elinvoimaista ja vaikuttavuusperusteista sosiaali- ja terveydenhuoltoa”, sanoo Suomen Fysiogeriatria Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja yhtiön pääomistaja Katja Sohlberg.

Terveystalon vuoden 2021 liikevaihto kasvoi 17,1 prosenttia vertailukaudesta ja oli 1 155 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi vertailukaudesta kaikissa asiakkuuksissa. Yritysasiakkuuksissa liikevaihto kasvoi 15 prosenttia ennaltaehkäisevien työterveyspalveluiden kysynnän kasvun sekä yrityksille myytyjen koronatestauspalveluiden myötä. Yksityisasiakkaissa liikevaihto kasvoi 12,8 prosenttia lähinnä koronaan liittyvien palveluiden, hyvinvoinnin ja tiettyjen erikoisalojen myynnin kasvun vetämänä.

Julkisasiakkuuksien liikevaihto kasvoi yhteensä 11,2 prosenttia. Julkisasiakkaiden palvelumyynnin liikevaihto kasvoi selvästi ja myös henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto kasvoi siitä huolimatta, että lääkäripula rajoitti kasvua toisella vuosipuoliskolla.

Ulkoistusliiketoiminnan koko vuoden liikevaihto laski hieman, johtuen vuoden 2020 lopussa päättyneistä sopimuksista.

Terveystalon tulos kasvoi vahvasti. Konsernin vuoden 2021 oikaistu liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia kasvoi 38,4 prosenttia 141 miljoonaan euroon. Kustannustasoa nostivat koronaan liittyvien palveluiden kasvattamat henkilöstökulut sekä yritysostoista tulleet henkilöstökulut.

Terveystalo perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, sekä hyvinvoinnin palveluja yritys- ja yksityisasiakkaille ja julkiselle sektorille.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös