Kasvuosakkeet

Jim Cramer: Deere on nyt ”järjettömän” hyvä sijoitus

Kannattavan kasvuyhtiön arvostustaso pörssissä ei tällä hetkellä päätä huimaa.

Kannattavan kasvuyhtiön arvostustaso pörssissä ei tällä hetkellä päätä huimaa.

CNBC-uutiskanavan Mad Money -ohjelman vetäjä, entinen hedge-rahastonhoitaja ja best seller -kirjailija Jim Cramer ei tunnetusti pidä kynttilää vakan alla, kun on kyse sijoitusnäkemyksestä.

Nyt Cramer avaa sanaisen arkkunsa konepajayhtiö Deerestä, joka tunnetaan ehkäpä parhaiten traktoreistaan. Yhtiö valmistaa kuitenkin yli 25 merkkiä kattavan valikoiman koneita erilaisiin ympäristöihin. Näitä ovat esimerkiksi metsätalous, maatalous, piha ja puutarha, golf- ja nurmikentät ja maiseman hoito.

Cramer kehotti torstaina sijoittajia ostamaan Deeren osakkeita.

”Olen käskenyt ostamaan Deeren osakkeita ympäri vuoden. Pidin yhtiöstä vielä enemmän, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, koska …  se on luonut voimakkaat nousumarkkinat kaikessa maataloudessa”, Mad Money -isäntä sanoi.

Cramerin mukaan Deere on oppikirjaesimerkki yrityksestä, joka tekee todellisia asioita ja myy niitä voitolla. Lisäksi yhtiön osake on kohtuullisesti arvostettu, kun yhtiö hinnoitellaan pörssissä vain P/E-kertoimella 15,5x.

Osakkeen hinnoittelu on Cramerin mukaan ”järjetöntä”.

Deeren markkina-arvo romahti 14 prosenttia sen jälkeen, kun laitevalmistaja jäi ensimmäisellä vuosineljänneksellä Wall Streetin odotuksista liikevaihdosta, mutta löi tulosodotukset. Osake kuitenkin nousi viime viikon markkinarallissa.

Cramer kertoo uskovansa, että osake laski, koska sijoittajien odotukset nousivat korkealle maatalouden nykyisten nousumarkkinoiden vuoksi, ja myivät osakkeita sen jälkeen, kun Deeren tulosraportti ei vastannut korkealle nousseita odotuksia.

Yhtiön ohjeistus ei myöskään riittänyt sijoittajille, Cramer kertoo. Hänen mukaansa osake kuitenkin nousi Deeren analyytikkopäivän jälkeen ja sijoittajat arvioivat uudelleen näkemyksensä yhtiön viimeisestä neljänneksestä.

”Se on tärkeä suunnannäyttäjä, eikä vain maatalouskoneille. Hullua toimintaa Deeren varastossa … voi kertoa paljon näiden markkinoiden luonteesta ja siitä, miten ne ovat muuttuneet”, Cramer sanoi.

Deeren maatalouskoneista on tullut Ukrainan sodan vastarinnan symboli. Uutistoimisto CNN kertoi, että venäiset sotilaat varastivat Ukrainan Melitolpolista Deeren traktoreita ja puimureita, ja veivät ne Tsetsheniaa. Maatalouskoneita ei saatu otettua käyttöön, koska Deeren traktoreissa oleva etälukitus esti käytön. Traktorien gps-paikannin paljasti uuden sijainnin.

Ukraina sota on nostanut voimakkaasti viljan hintaa, koska sekä Ukraina että Venäjä ovat maailmanmarkkinoilla merkittäviä viljan viejiä. Viljan hinnannousu on ollut hyvä uutinen Deeren maatalouskoneiden myynnin kannalta.

Analyytikoiden konsensusodotuksissa onkin kova kasvu Deeren tämän vuoden myynnille. Kun viime vuonna yhtiö teki 39,7 miljardin dollarin liikevaihdon, on analyytikoiden konsensusodotus tälle vuodelle 47,6 miljardia dollaria. Osakekohtaisen tuloksen odotetaan nousevan 19 dollarista yli 23 dollariin.

Deere on todellakin hyvin kannattava yhtiö, kuten Jim Cramer toteaa. Deeren oman pääoman tuotoksi ennustetaan tälle vuodelle yli 36 prosenttia.

Yhtiötä seuraavasta 26 analyytikosta peräti 10 antaa osakkeelle ostosuosituksen, neljän suositus on lisää ja 10 analyytikon suositus on pidä.

Kommentoi
Ylös
>