Yritysuutiset

Mediakonserni Ilkka antoi tulosvaroituksen – kustannusinflaatio painaa tulosta

Yhtiö heikentää vuoden 2022 näkymiään oikaistun oman toiminnan liikevoiton osalta.

Ilkka-konsernin liikevaihdon tulosohjaus pysyy ennallaan, vaikka Ukrainan sodan ja markkinanäkymien heikentymisen vaikutusten arvioidaan näkyvän jonkin verran jokaisen liiketoiminta-alueen liikevaihdon kehityksessä. Liikevaihdon arvioitu kasvu johtuu pääosin loppuvuoden 2021 ja alkuvuoden 2022 aikana tehdyistä yrityshankinnoista.

Yhtiön mukaan merkittävästi kohonneen inflaation johdosta kustannuksissa on nousupaineita loppuvuoden aikana, minkä arvioidaan näkyvän esimerkiksi jakelun ja paperin hinnoissa.

Heikentyneiden markkinanäkymien ja yleisen kustannusinflaation johdosta Ilkka-konserni arvioi koko vuoden 2022 oikaistun oman toiminnan liikevoiton jäävän edellisen vuoden tasolle tai laskevan hieman.

Päivitetyissä näkymissä Ilkka-konserni odottaa liikevaihdon nousevan edellisvuodesta, jolloin se oli 49,7 miljoonaa euroa. Oikaistun oman toiminnan liikevoiton yhtiö arvioi pysyvän edellisvuoden tasolla tai laskevan hieman. Viime vuonna oikaistun oman toiminnan liikevoitto oli 1,4 miljoonaa euroa.

Osakkuusyhtiö Hilla Group Oyj:llä (omistusosuus 29,52 %) on vaikutus konsernin liikevoittoon ja tulokseen. Alma Media Oyj:n osingolla (omistusosuus 10,9 %) on merkittävä vaikutus konsernin tulokseen.

Aiemmin toukokuussa konserni oli arvioinut sekä liikevaihdon että oikaistun oman toiminnan liikevoiton nousevan edellisvuodesta.

Ikka-konsernin media- ja markkinointipalvelujen liiketoiminta-alueella konserniyhtiöistä toimivat I-Mediat Oy sekä sen tytäryhtiöt Myynninmaailma Oy, Digimoguli Oy, Differo Oy, somessa.com Oy Ab ja MySome Oy. Sanomalehti Ilkka-Pohjalaisen lisäksi I-Mediat Oy julkaisee kahta kaupunkilehteä ja viittä paikallislehteä. Konsernin painopalveluyhtiö I-print Oy:n liiketoiminta koostuu arkki- ja erikoispainamisen palveluista. Liana Technologies Oy tytäryhtiöineen tuottaa markkinoinnin ja viestinnän teknologiapalveluita. Konsernin palveluista vastaa noin 500 median, markkinoinnin ja teknologian osaajaa.

Yhtiön osakekurssi laski tulosvaroituksen vuoksi 2,1 prosenttia perjantaina. Osake on ollut viime kuukaudet loivassa laskutrendissä, kun osakkeen kurssinoteerauksesta on sulanut vuoden sisällä 13,6 prosenttia.

Ilkka-konserni julkaisee puolivuosikatsauksen 8.8.2022.

Lue myös tämä: Tokmannin osake kiitää, tuloslasku odotettua pienempi

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös