Yritysuutiset

Digitalist Group antoi tulosvaroituksen

Yhtiö on käynnistänyt toimenpiteet kustannusten leikkaamiseksi, mutta tuloksen kampeaminen plussalle näyttää vaikealta.

Digitalist Group Oyj alentaa aiemmin antamaansa ohjeistusta tulevaisuuden näkymistä. Uudessa ohjeistuksessa yhtiö odottaa vuonna 2022 liikevaihdon kehittyvän positiivisesti ja käyttökatteen odotetaan pysyvän samalla tasolla verrattuna vuoteen 2021.

Aiemmin yhtiö oli odottanut liikevaihdon ja käyttökatteen kehittyvän positiivisesti verrattuna vuoteen 2021. Yhtiö siis laski odotuksia käyttökatteen kehityksestä.

Digitalist Group tarjoaa luovia digitaalisia ratkaisuja ja palveluja valikoiduilla liiketoiminta-alueilla toimiville asiakasyrityksille. Yhtiö auttaa asiakasyrityksiään hyödyntämään digitaalisuuden, internetin ja mobiilin liikkuvuuden tuomaa tuottavuutta sekä käyttökokemusta kilpailukyvyn parantamiseksi.

Huhti-kesäkuussa yhtiön liikevaihto kasvoi 10 prosenttia vertailukaudesta 5,3 miljoonaan euroon. Käyttökate oli -1,0 miljoonaa euroa negatiivinen, kun se vertailukaudella oli negatiivinen -2,2 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Magnus Leijonborg kertoo, että Digitalist Group jatkaa työtä positiivisten lukujen saavuttamiseksi. Se sisältää liikevaihdon kasvattamista, mutta myös jatkuvaa keskittymistä kustannusten hallintaan ja toimintamallien tehostamiseen.

”Konserni- ja yleiskustannusten leikkaamisen lisäksi olemme toteuttaneet konserniyhtiöissä yksityiskohtaisia säästötoimenpiteitä, jotka ovat pienentäneet kustannusrakennetta toiselle puolivuotiskaudelle”, Leijonborg toteaa.

Liikevaihdon vahvistaminen on edelleen yhtiön tärkein tavoite.

”Toisen puolivuotiskauden käynnistyessä työstämme uusia mielenkiintoisia projekteja, joissa pyrimme varmistamaan asiakkaidemme liiketoimintojen menestyksen myös tulevaisuudessa hyödyntämällä ainutlaatuista osaamistamme brändin, designin ja teknologian osalta. Lisäksi pyrimme edelleen laajentamaan avoimen lähdekoodin teknologiatarjontaamme sekä Suomen että Ruotsin markkinoilla”, toimitusjohtaja kertoo.

Kommentoi
Ylös
>