Ovaro Kiinteistösijoituksen IR-sivut

Ovaro aloittaa omien osakkeiden osto-ohjelman

Ovaro Kiinteistösijoitus Oy:n hallitus päätti varsinaisen yhtiökokouksen antaman valtuutuksen perusteella aloittaa yhtiön omien osakkeiden hankinnan.

Ovaro Kiinteistösijoitus on suomalaisiin asuntoihin ja toimitiloihin sijoittava pörssiyhtiö, jonka tavoitteisiin kuuluu uusien kiinteistöhankkeiden käynnistäminen, mutta myös nykyisen jo olemassa olevan kiinteistökannan aktiivinen kehittäminen ja vuokrausasteen kasvattaminen.

Hankittavien osakkeiden enimmäismäärä on 150 000 kappaletta, eli enintään 1,56 prosenttia koko osakekannasta ja enintään 1,63 prosenttia 1.9.2022 päätetyn omien osakkeiden mitätöinnin rekisteröinnin jälkeisestä osakekannasta.

Osakkeet hankitaan Nasdaq Helsingin järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä hankintahetken markkinahintaan. Omien osakkeiden hankinta aloitetaan aikaisintaan 4.10.2022 ja lopetetaan 31.12.2022 tai kun määrä on tullut täyteen.

Varsinainen yhtiökokous valtuutti 13.4.2022 hallituksen päättämään enintään 900 000 oman osakkeen hankkimisesta, yhdessä tai useammassa erässä, yhtiön vapaalla omalla pääomalla. Valtuutus on voimassa 30.6.2023 asti.

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj:llä on noin 9,6 miljoonaa osaketta, joista yhtiöllä itsellään 807 642 kappaletta, jotka on hankittu ajalla 11.12.2018 – 18.8.2022. Se vastaa noin 8,4 prosenttia osuutta yhtiön omistuksesta. Yhtiö on tällä hetkellä Ovaron kolmanneksi suurin omistaja heti Royal House Oy:n ja Osuusasunnot Oy:n jälkeen.

Yhtiö tiedotti 1.9.2022 yhtiön hallituksen päätöksestä mitätöidä yhteensä 398 910 osaketta, mutta mitätöintiä ei ole vielä merkitty kaupparekisteriin.

Ovaro haluaa selkeästi suosia voitonjaossaan omien osakkeiden ostoja osinkojen sijaan.

Yhtiö kertoo verkkosivuillaan, että se jatkaa strategiajaksolla edelleen omien osakkeiden osto-ohjelmia, mikäli sen katsotaan luovan arvoa osakkeenomistajille. Osinkoa yhtiö jakaa vain, jos omien osakkeiden ostaminen ei ole enää osakkaille edullisempaa, yhtiön rahoitusrakenne on saatu uusittua ja tulos selkeästi parantunut.

Yhtiöon operatiivinen tulos (EPRA) oli huhti-kesäkuussa voitollinen 255 tuhatta euroa, kun se vertailukaudella oli 228 tuhatta euroa. Operatiivista tulosta paransivat pienentyneet rahoituskulut sekä osakkuusyhtiö Apitaren tuotto. Vastaavasti operatiivista tulosta vertailukauteen nähden pienensi viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä myyty asuntoportfolio, josta saadut varat ovat lainojen poismaksun jälkeen suurelta osin kassassa odottamassa uudelleeninvestointia. Lisäksi vertailukelpoiset hoitokulut kasvoivat hieman.

Yhtiö on järjestelmällisesti vähentänyt asuntosalkussa huonosti tuottavien asuntojen määrää. Samalla on panostettu kiinteistökehitykseen ja asuntojen vuokrattavuuteen. Yhtiö kertoi syyskuussa myyneensä toistasataa maakuntakaupungeissa sijaitsevaa asuntokohdetta yksityissijoittajille. Samalla yhtiö vähentää omistuksiaan strategiaan kuulumattomilta sijainneilta.

Ovaron osake on ollut viime aikojen markkinaturbulenssissa poikkeuksellisen vakaa pörssiyhtiö. Osake on menettänyt arvoaan tänä vuonna vain 4,2 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös