Yritysuutiset

Tämä mies astuu Nalle Wahlroosin saappaisiin

Arvuuttelut Björn Wahlroosin seuraajasta Sammon hallituksen puheenjohtajana voidaan nyt lopettaa.

Solidium valtion omistusyhtiö toimitusjohtaja Antti Mäkinen sijoittaminen
Antti Mäkinen on entinen valtion sijoitusyhtiö Solidium Oy:n toimitusjohtaja.

Sammon nimitys- ja palkitsemisvaliokunta aikoo ehdottaa entisen hallituksensa jäsenen Antti Mäkisen valintaa finanssikonserni Sammon hallituksen uudeksi jäseneksi yhtiökokouksessa 17. toukokuuta ja tämän nimitystä edelleen Sammon puheenjohtajaksi.

Nykyinen hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos ilmoitti aiemmin, että hän ei ole valittavissa uudelleen yhtiön hallitukseen.

Mäkinen on toiminut Sammon hallituksen jäsenenä vuosina 2018–2021.

Antti Mäkisellä on yli lisäksi 20 vuoden kokemus finanssialan johtotehtävistä muun muassa Nordeassa, eQ:ssä ja SEB Enskilda Securitiesissa. Mäkinen on toiminut myös valtion sijoitusyhtiö Solidium Oy:n toimitusjohtajana sekä muun muassa Sammon ja ja Metso Outotecin hallituksissa sekä Stora Enson hallituksen puheenjohtajana.

Antti Mäkinen on syntynyt vuonna 1961 ja suorittanut oikeustieteen kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa.

”Antilla on vankka kokemus sekä finanssialasta että suuren pohjoismaisen pörssiyhtiön hallituksen menestyksekkäästä johtamisesta. Lisäksi hän tuntee Sammon liiketoiminnot ja yrityskulttuurin aiemman hallitustyöskentelyn ansiosta. Olen vakuuttunut siitä, että hän on paras henkilö tähän tehtävään ja että hänen nimittämisensä hyödyttää Sampoa”, sanoo nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Mäkinen itse kertoo, että Sampo on Pohjoismaiden suurimpana vahinkovakuuttajana ja digitaalisten vakuutuspalveluiden edelläkävijänä hyvissä asemissa jatkaakseen omistaja-arvon luomista.

”Ollessani aiemmin Sammon hallituksen jäsen osallistuin Sammon vahinkovakuutukseen keskittyvän strategian luomiseen, joten olen innoissani mahdollisuudesta päästä edistämään sen täytäntöönpanoa yhtiön hallituksen ja johdon kanssa”, Mäkinen toteaa.

Björn Wahlroos valittiin Sammon hallituksen puheenjohtajaksi huhtikuussa 2009. Hän toimi Sammon konsernijohtajana ja hallituksen jäsenenä vuosina 2001–2009. Hän on yhä Sammon merkittävä osakkeenomistaja.

Ennen luopumisilmoitustaan Sammon hallituksen puheenjohtajuudesta Wahlroos ilmoitti Helmikuussa 2019 luopuvansa myös Nordean hallituksen puheenjohtajan tehtävistä. Hän on edelleen metsäyhtiö UPM-Kymmenen hallituksen puheenjohtaja.

Wahlroos on yksi Suomen tunnetuimpia ja merkittävimpiä talouselämän päättäjiä ja suurituloisimpia suomalaisia.

Helsingin Sanomien vuonna 2009 julkaiseman selvityksen mukaan Wahlroosilla on Suomessa eniten valtaa pörssiyhtiöiden hallituksissa. Samana vuonna Iltalehti valitsi hänet Suomen talouselämän vaikutusvaltaisimmaksi päättäjäksi.

Nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotus uudesta puheenjohtajasta käsitellään Sammon hallituksessa, joka julkaisee hallituksen jäseniä koskevat yhtiökokousehdotuksensa 29.3.2023. Sammon yhtiökokous valitsee yhtiön hallituksen 17.5.2023. Hallitus valitsee puheenjohtajan keskuudestaan yhtiökokouksen jälkeen samana päivänä pidettävässä järjestäytymiskokouksessaan.

Kommentoi
Ylös
>