Kasvuosakkeet

Analyytikko: Huhtamäen osakkeessa on nousupotentiaalia

Pakkausvalmistaja huhtamäki jatkaa odotusten mukaista kasvua. Danske Bank antaa osakkeelle edelleen ostosuosituksen.

Pakkausvalmistaja kasvatti viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä liikevaihtoa 10 prosenttia vertailukaudesta 1,1 miljardiin euroon. Liikevaihdon vertailukelpoinen kasvu oli konsernitasolla 9,0 prosenttia ja kehittyvillä markkinoilla 6,0 prosenttia.

Kysyntä heikkeni useissa tuotekategorioissa ja monilla maantieteellisillä alueilla. Liikevaihdon kasvua tuki erityisesti hinnoittelu ja valuuttakurssimuutokset. Venäjän toimintojen myynnillä oli negatiivinen vaikutus liikevaihtoon.

Oikaistu liikevoitto nousi 82 miljoonasta eurosta 93 miljoonaan euroon, mikä johtui pääasiassa liikevaihdon kasvusta ja toiminnan tehostamisesta. Tuloskehitys oli odotusten mukainen, sillä analyytikoiden konsensusodotus oikaistulle liikevoitolle oli 94 miljoonaa euroa.

Huhtamäki odottaa liiketoimintaedellytysten odotetaan säilyvän suhteellisen vakaina toimintaympäristön jatkuvasta epävakaudesta huolimatta. Yhtiön monipuolinen tuotevalikoima tarjoaa liiketoiminnalle vakautta, ja konsernin hyvä taloudellinen asema mahdollistaa kannattavien pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen.

Yhtiö ei tässä vaiheessa anna numeerista arvioita vuoden 2023 näkymistä.

Danske Bankin analyytikko Calle Loikkanen kertoo pankin aamukatsauksessa, että pankki odottaa Huhtamäelle tasaisempaa myynnin ja liiketuloksen kasvua vuodelle 2023. Silti Huhtamäen osakkeen hinnassa on nousupotentiaalia, Loikkanen kertoo. Osakkeen hintaan on leivottu odotuksia markkinaosuuksien menetyksiä tuleville vuosille.

”Uskomme, että sääntelyyn liittyvät pelot ovat liioiteltuja, koska EU:n äskettäinen ehdotus vaikuttaa vain 2 prosenttiin myynnistä vuoteen 2030 mennessä ja 5 prosenttiin vuoteen 2040 mennessä”, analyytikko toteaa.

Huhtamäki odottaa jonkin verran volyymien kasvua vuonna 2023, eikä sulje pois hinnankorotuksia. Danske Bank odottaa kuitenkin, että valuuttakurssien vastatuuli syö orgaanista kasvua, mikä johtaa myynnin pysymiseen ennallaan. Kannattavuusmarginaalin paraneminen saattaa olla kuitenkin odotettua nopeampaa, Loikkanen toteaa.

Danske Bank laskee Huhtamäen 12 kuukauden tavoitehinnaksi edelleen 40 euroa, mikä ylittää selvästi tämän hetken 32 euron kurssinoteerauksen. Pankki toistaa osakkeen ostosuosituksen.

Kommentoi
Ylös
>